Vitvärs fiskeläge.


Ett fiskeläge mellan stranden i Ljugarn och Folhammars raukområde. En stor del av bodarna är bevarade och man kan även se gistgarden där man förr hängde nät på tork.

  • Till start: 224,6 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Gotland 
  • Avgift: Nej 


Vitvärs fiskeläge

Mellan badstranden i Ljugarn och Folhammars raukområde ligger Vitvärs fiskeläge. Bodarna har använts i generationer bönder för fiske av flundra, lax, torsk och strömming.  Varje båtlag hade sin bod som rymde fyra båtplatser var.

En stor del av bodarna är bevarade och man kan även se gistgarden där man förr hängde nät på tork.

Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Folhammar
Ett naturreservat som inbjuder till en promenad längs det 500 m långa spektakulära raukområdet eller varför inte fortsätta hela reservatets längd på 1,8 km. Rastplats med bord och bänkar.
OrtGotland
Ljugarns kulturudde
På en udde invid hamnen ligger inte mindre än fyra museer där Strandridaregården är det praktfullaste. Övriga är tullmuseum, fossilmuseum och strandbygdsmuseum.
OrtLjugarn
Herrvik
En av östra Gotlands äldsta men mest levande fiskehamnar. Hamnkrogen drar mycket folk och för många resans mål hit. 
OrtKatthammarsvik
Grogarnsberget
Fornborg och naturreservat där man njuter av en bedårande utsikt över havet eller vandrar runt längs någon av lederna inom naturreservatet.
OrtGotland
Trullhalsar
Ett stort gravfält från vendeltid mellan 600-700 e. kr. med 350 gravar.
OrtAnga
Tomtbod i Bjurs
Den enda fiskeläget på Gotland som är förklarat byggnadsminne. Tomtbod är ett s k storfiskeläge med hela 31 stycken bodar som är mycket väl bevarade och här bedrivs fortfarande fiske.
OrtGotland