Wij Trädgårdar.


En av landets finaste trädgårdar. Man blandar traditionella planteringar med tematrädgårdar. Kafé och restaurang med lunchbuffé vintertid och trädgårdsbuffé sommartid.

Avstånd från E4 c:a: 20 min 21 km

  • Till start: 188,3 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Ockelbo 
  • Avgift: Ja 


Wij Trädgårdar

Wij Trädgårdar består idag av inte mindre än sju olika visningsträdgårdar. Den ena är inte den andra lik. Köksträdgården, Landskapsparken, Rosträdgården, Skogens Trädgård, Skuggträdgården, Örtagården, Barnens Trädgård

Wij Trädgårdar, en av landets vackraste parker, ligger 25 minuter tågresa från Gävle. Här varvas odling och mat med konst och hantverk.

I Trädgårdsköket serveras närproducerad och ekologisk mat där en stor del odlas i den egna köksträdgården. Under sommaren har vi säsongsanpassade temadagar som t.ex hälsodagar, landskapsdagar och rosdagar.

Andra delar av året har vi fokus på kurser och konferens. Vi är en glänta i skogen fylld av upplevelser för alla dina sinnen och i ständig utveckling.

RESMÅLET FÖR DINA SINNEN

För dig som vill uppleva och lära mer om
trädgård, natur, konst, hantverk och mat
– eller bara vill göra en utflykt.

Läs mera
Wij Trädgårdar.
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Sandviken Gamla bruket
I Sandvikens charmiga stadsdel Gamla Bruket finns Bruks-museet Smedsgården och här visas bostäder från olika tider i brukets historia. Stadsdelen är intressant att besöka även när museet är stängt.
OrtSandviken
Sveriges Järnvägsmuseum - Stängt för ombyggnad.
Ett mycket intressant museum som följer järnvägens men även samhällets utevckling under motsvarande tid. Adress Rälsgatan 1 såklart.
OrtGävle
Årsunda vikingaby
Välkomna till 900-talet och Årsjögård, ett levande vikingamuseum i Årsunda, mitt i Järnriket Gästrikland.
OrtSandviken
Svärdsjö gammelgård...
En hembygdsgård med hitflyttade byggnader från byar i socknarna omkring. En samlingsplats för boende, hemvändare och turister. Populärt är Svärdsjökvällarna med glödstekt sill, hantverkare från bygden mm.
OrtFalun
Silfhytteå.
Här kan man njuta av vattenfallets brus och kanske ta en picknick på rastplatsen invid slussen. En rent magisk plats där Hyttruinen från 1878 och pelare av slaggsten fullbordar sceneriet.
OrtHedemora
Älvkarleby.
Detta populära turistmål präglas helt av vatten. Här övade militären sig att bygga broar över vattendrag, man fiskar lax och man utvinner elektricitet.
OrtÄlvkarleby