Albertinas Skärså


Mycket populär och rikt dekorerad sjökrog beläget i ett fiskeläge värt resan i sig. Viss fisk direkt från vattnen utanför. Stor uteservering vid bryggan.

Avstånd från E4 c:a 15 min 11 km

  • Till start: 233,5 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Söderhamnn 
  • Avgift: Nej 


Albertinas Skärså

En mil norr om Söderhamn i Skärså ligger Albertina som är en av Hälsinglands mest besökta restauranger. Sedan 1980 har man varit igång och de 110 platserna plus 100 på uteserveringen fylls ofta. 

Här erbjuds pepparlax, sotare, gravlax eller någon andra rätter baserade på Bottenhavets fisk. Även annan husmanskost som köttbullar finns.

I anslutning ligger en gästhamn, glasblåseri, hantverksbutik och ett litet "smakeri".

Öppet sommartid och för julbord.

 

Länkar

Albertinas Skärså
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Köpmanberget Hudik
Här uppe träffas Hudiksvallsborna vid högtider och andra evenemang. Fin utsikt över Hudiksvallsfjärden och det speciella Sångartemplet är landmärket som står ut.
OrtHudiksvall
Ystegårn hälsingegård...
Detta är ett noga utvalt utflyktsmål som besökts och kan rekommenderas. Vi jobbar just nu med att färdigställa texter och allmän information samt att redigera fler bilder till bildspel.
OrtHudiksvall
Löka hälsingegård
En hitflyttad gård med en stor samling folkdräktsdelar och andra textilföremål. Även orttypiska föremål och sammanlagt elva byggnader. Kaffeservering, hantverksförsäljning och visningar.
OrtOvanåker
Pallars hälsingegård
En av sju världsarvsgårdar. Gården har sällsynt vackra och välbevarade väggmålningar med motiv av stadsbilder och övriga platser i landet.
OrtOvanåker
Kristofers, Stene...
En världsarvsgård som brukats av samma släkt sedan 1500-talet. Gården har fått sitt namn efter Kristoffer Persson, en skattebonde under Karl XI:s tid. Här kan man prova på att bo i en drängstuga.  
OrtJärvsö
Karlsgården
Hälsinglands äldsta visningsgård som varit med i filmer som Driver dagg faller regn. Den har dessutom en ursprunglig stil innan påbyggnader och rödmålning normalt tillkom.
OrtJärsvö