Växbo Kvarn med Växbo Krog


På kritikerrosade Växbo krog äter man i härlig kvarnmiljö. Linberedning (linbasta) visas ibland medan fabriksvisning av modernare linproduktion regelmässigt. På Växbo bageri bakas det på stenhällar där man även kan fika.

Avstånd från E4 c:a 28 min 32 km

  • Till start: 245,1 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Bollnäs 
  • Avgift: Nej 


Växbo Kvarn med Växbo Krog

Här får man uppleva en genuin kvarnmiljö med idylliska byggnader och en kvarndamm.  

Växbo krog ligger med utsikt mot dammen där man serverar det moderna svenska köket baserat på lokala råvaror.

Man kan vandra runt i den natursköna omgivningen och kanske titta in i Växbo bageri där bröd bakas på stenhällar och fika serveras i stugan eller uteserveringen.

Här finns diverse byggnader för linberedning där vissa redskap dras igång vid visningar.

Fabriksvisning Växbo lin 50 kr/person.

 

Växbo Kvarn med Växbo Krog
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Västerby klungby
Vacker och välbevarad klungby i Rengsjö med ett 30-tal byggnader, några från 1600-talet.  Avstånd från E4 c:a 26 min 27 km
OrtBollnäs
Träslottet
Smeknamnet fick gården under 60-talet för dess höga kvalitet och förebild för modernt byggande. Välbevarat interiörmåleri, stor trädgård med kafé, utställning på besökscentrum för Hälsingegårdar och lekpark.
OrtBollnäs
Gästgivars hälsingegård
En av sju världsarvsgårdar. Som namnet skvallrar har det tidigare varit gästgiveri här. Gården är känd för att en schablonmålning på gården som varit förlaga till en populär tapet med samma namn.
OrtArbrå
Hälsingegård Jon-Lars
En av sju världsarvsgårdar och den allra största av dem. Det är en dubbelgård där två bröder byggde varsin del med olika inredningar. Brokvisten med pardörrarna är unik. Franska tapeter och väggmålningar.
OrtAlfta
Världsarvet - Hälsingegårdar
Sex av sju Hälsingegårdar som ligger på UNESCO:s världsarvslista som är utspridda över hela Hälsingland. Några av dem har öppet för besökare och erbjuder boende och aktiviteter, andra är privata och stängda. De sju världsarvsgårdarna är, Gästgivars i Vallsta, Kristoffers i...
OrtOvanåker
Erik-Anders hälsingegård - världsarv.
En av sju världsarvsgårdar från tidigt 1800-tal med trädgården från 1920 återskapad. Inredningsstilar från 1850-1950 visas i denna herrgårdsliknande miljö. Vackra väggmarmoreringar. Kafé, butik och visningar. Avstånd från E4 c:a 6 min 6 km
OrtSöderhamn