Växbo Kvarn med Växbo Krog


På kritikerrosade Växbo krog äter man i härlig kvarnmiljö. Linberedning (linbasta) visas ibland medan fabriksvisning av modernare linproduktion regelmässigt. På Växbo bageri bakas det på stenhällar där man även kan fika.

Avstånd från E4 c:a 28 min 32 km

  • Till start: 245,1 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Bollnäs 
  • Avgift: Nej 


Växbo Kvarn med Växbo Krog

Här får man uppleva en genuin kvarnmiljö med idylliska byggnader och en kvarndamm.  

Växbo krog ligger med utsikt mot dammen där man serverar det moderna svenska köket baserat på lokala råvaror.

Man kan vandra runt i den natursköna omgivningen och kanske titta in i Växbo bageri där bröd bakas på stenhällar och fika serveras i stugan eller uteserveringen.

Här finns diverse byggnader för linberedning där vissa redskap dras igång vid visningar.

Fabriksvisning Växbo lin 50 kr/person.

 

Växbo Kvarn med Växbo Krog
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Gästgivars hälsingegård
En av sju världsarvsgårdar. Som namnet skvallrar har det tidigare varit gästgiveri här. Gården är känd för att en schablonmålning på gården som varit förlaga till en populär tapet med samma namn.
OrtArbrå
Hälsingegård Jon-Lars
En av sju världsarvsgårdar och den allra största av dem. Det är en dubbelgård där två bröder byggde varsin del med olika inredningar. Brokvisten med pardörrarna är unik. Franska tapeter och väggmålningar.
OrtAlfta
Hembygdsgården Mårtes...
I centrala Edsbyn ligger hembygdsgården med hela 28 byggnader vilket gör den till en av landets största. Flera vackra brokvistar och många unika väggmålningar. 
OrtEdsbyn
Svedbovallen, Järvsö
En fäbod där några entusiaster driver den som förr och det är verkligen genuint. Ett besök här är minnesvärd upplevelse. Passa på att handla fina stickade presenter och hantverk. Djuren går fritt och man bör röra sig varsamt.
OrtJärvsö
Ystegårn hälsingegård...
Detta är ett noga utvalt utflyktsmål som besökts och kan rekommenderas. Vi jobbar just nu med att färdigställa texter och allmän information samt att redigera fler bilder till bildspel.
OrtHudiksvall
Bruksmuseum i Vallvik...
Ett autentiskt arbetarhem från 1920-talet i dessa praktfulla arbetarbostäder med höga branta sadeltak ritades av Torben Grut som var Stockholms Stadions arkitekt.
OrtSöderhamn