Äppelfabriken Svartsjö


Ett av Ekerös populäraste turistresmål. Här kan man lämna in sin frukt för mustning eller handla allsköns gott i Gårdsbutiken. Öppet fredag till söndag..

  • Till start: 20,6 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Ekerö 
  • Avgift: Nej 


Äppelfabriken Svartsjö

På Äppelfabriken betyder närodlat så där en 30 meter. Gårdsbutiken säljer marmelader, chutneys, moser, muster, geléer, saft, och allt görs för hand i trekilos kok över öppen låga för smakens skull. I butiken hittar man även keramik, hantverk, koppar, krukor, glas, karaffer mm.

Här kan man lämna in sina äpplen för mustning. Nu kommer man att återuppta tradition att göra cider som gjorts på 1600-talet i trakten. Ett mikrobryggeri har man också som brygger en american pale ale. Kaféet är ett av Ekerös populäraste resmål och är öppet fredag, lördag och söndag 11-17.

Här serveras lättare luncher, den egna ölen, cider och bakverk från sin "kakverkstad". Kardemummabullarna måste provas och de görs dagen innan, kalljäser över natten och gräddas alldeles innan man öppnar. Man avnjuter detta i något av alla trädgårdsrummen, i pergolan eller i lusthuset.

Adress: Viksundsvägen 63, Färingsö

Läs mera

Länkar

Äppelfabriken Svartsjö
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Svartsjö slott
Ett kungligt jaktslott som blev alkoholistanstalt. Vandra i parken bland vallgravar och lindar. Tårtkaféet har bakverk av bagare med kocklandslagsmeriter. ...
OrtSvartsjö
Gustavshill handelsträdgård och café
På natursköna Färingsö ligger Gustavshill handelsträdgård och café där man fikar med smörgåsar, nygräddade bullar och andra godsaker.
OrtEkerö
Blå lagunen.
Blå lagunen heter egentligen Husbygropen. Men ett av namnen beskriver precis vad det är. En badplats och oas som nästa känns lite overklig.
OrtEkerö
Görvälns slott.
Känt från Stjärnorna på slottet, vackert beläget vid Mälaren och i en engelsk park finns moderna skulpturer. Är idag hotell med gourmetmat och lyxfika.
OrtJärfälla
Gåseborg.
En av de mest storslagna fornborgarna i hela Mälardalen 45 m över vattnet på ett berg som stupar brant ned. Mot land skyddas borgen av kraftiga dubbla murar. Utsiktsplats med bil runt Stockholm.
OrtJärfälla
Hässelby slott
Här bodde släkten Bonde tills Stockholm köpte marken för att bygga Hässelby och Vällingby. Tomas Ledin äger idag slottet som kallar sig Sveriges musikslott.
OrtHässelby