Blå lagunen.


Blå lagunen heter egentligen Husbygropen. Men ett av namnen beskriver precis vad det är. En badplats och oas som nästa känns lite overklig.

  • Till start: 25,9 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Ekerö 
  • Avgift: Nej 


Blå lagunen - Husbygropen

Det är ett gammalt stenbrott som fyllts med vatten. Gropen är riktigt djup vilket gör att vattnet alltid är lite svalare än i Mälaren intill. Vattnet är glasklart och har en blågrön färg. Här finns torrtoaletter men inte mer bekvämligheter.

Blå lagunen.
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Gustavshill handelsträdgård och café
På natursköna Färingsö ligger Gustavshill handelsträdgård och café där man fikar med smörgåsar, nygräddade bullar och andra godsaker.
OrtEkerö
Adelsö runt med Hovgården.
Denna mälarpärla bjuder på allt från vikingagravar till ett utsiktstorn med milsvid utsikt över vattnet. Hit åker man via bilfärja med relativt täta avgångar. Besök Hovgården som är ett av Sveriges 14 världsarv tillsammans med grannen Birka. Mer historiskt än så här blir det...
OrtEkerö
Äppelfabriken Svartsjö
Ett av Ekerös populäraste turistresmål. Här kan man lämna in sin frukt för mustning eller handla allsköns gott i Gårdsbutiken. Öppet fredag till söndag..
OrtEkerö
Stenhamra stenbrott och stenhuggareby.
En ovanligt väl bevarad industrimiljö från sent 1800. De mäktiga dagbrotten är populära fotoobjekt och de många byggnaderna presenteras med infoskyltar. ...
OrtStenhamra
Rastaholm vandrarhem och värdshus.
På ön Rastaholme i Mälaren ligger detta värdshus och vandrarhem. Ett naturskönt läge med vatten på alla sidor och med enbart en gångbro till fastlandet.
OrtEkerö
Görvälns slott.
Känt från Stjärnorna på slottet, vackert beläget vid Mälaren och i en engelsk park finns moderna skulpturer. Är idag hotell med gourmetmat och lyxfika.
OrtJärfälla