Arvika Fordonsmuseum...


Ett fordonsmusem som har alltifrån svenska klassiska bilar i mint condition till slädar och hästdroskor. Uppbygda miljöer som exempelvis en Fiatverkstad är museets toppar.

  • Till start: 311,2 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Arvika 
  • Avgift: Ja 


Arvika Fordonsmuseum

Arvika Fordonsmuseum är ett fascinerande museum med veteranbilar, cyklar, motorcyklar och mycket mer som passar många typer av besökare. Man har även mopeder, lättviktare, hästvagnar, och slädar.

Några exempel på fordon som står ut är den ovanliga amerikanska ångbilen Stanley Steamer från 1924 och den 16-cylindriga Marmon 1933 som är en av endast tre i Europa. En Mercedes 370 S Cabriolet 1931, Humber 1903, Volvo PV Valbo Cabriolet från 1953 samt en Jensen Interceptor 1954.

Man har även mer vanliga men klassiska svenska bilmodeller i perfekt skick samt bilar som presenteras i uppbyggd scenografi.  Vidare visar Club MCV Arvika upp några av sina medlemmars veteranmotorcyklar.

Museet är inrymt i det vackert restaurerade före detta Thermiagjuterit från 1923 och här finns en litet museidel som handlar om den verksamheten.

Café och museishop med bland annat fordonsrelaterad litteratur, modellbilar, vykort med mera.

Adress Thermiavägen 2  Arvika

 

Läs mera
Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Klässbols Linneväveri...
Ett av Värmlands populäraste besöksmål. Busslaster stannar till för en fika, beskåda produktionen bakom glas eller handla. Hög kvalitet och man levererar linnet till Nobelfesten.
OrtArvika
LM Ericsson Minnesgård & Telefonmuseum...
Lars-Magnus Ericsson blev LM med hela folket då hans företag byggde telefoni över världen. Här föddes han och sedan 1961 är ett museum i hans födelsegård. Här visas telefon och föremål från hans tidiga liv.
OrtGrums
Värmskogs café.
Här är man känd för sina räkmackor som inte står Västkustens långt efter. 90 000 besökare per sommar kan inte ha fel. Fika och glass men även lättare rätter.
OrtGrums
Rottneros park Sunne...
Rottneros park är en magnifik blomster- och skulpturpark. På 20-talet brann herrgården som var förebild till Ekeby i Gösta Berlings saga ned. Därefter skapades parken med inspriation från resor i Europa.
OrtSunne
Gräsmarks kyrka.
En mycket populär bröllopskyrka främst för att läget vid sjön Udden är så utsökt vackert. Ta en avkopplande bensträckare och beskåda den ovanliga tegelrödsfärgad murstensdekoren från 1770-talet.
OrtSunne
Borgvik
Detta gamla brukssamhälle var en stor exportör av järn då det begav sig. Idag är hyttan en ruin men flera intressanta byggnader att strosa runt kring. Bra krogar och mycket att se.
OrtGrums