Klässbols Linneväveri...


Ett av Värmlands populäraste besöksmål. Busslaster stannar till för en fika, beskåda produktionen bakom glas eller handla. Hög kvalitet och man levererar linnet till Nobelfesten.

  • Till start: 301,8 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Arvika 
  • Avgift: Nej 


Klässbols Linneväveri

Klässbols Linneväveri startades 1920, är ett familjeföretag som drivs av tredje och fjärde generationen och är Skandinaviens enda damastlinneväveri.

Man är en av Värmlands populäraste besöksmål där man kan handla handdukar, dukar, servetter och gardiner - även ur andra sorteringen.

Det är en upplevelse att beskåda de vackra väverierna som är otroligt uppskattade. Man är kunglig hovleverantör av dukar och servetter samt även till ambassader och Nobelfesten.

Fabriken har öppna fönster mot besökarna.

Kaffekvarnen finns bara ett stenkast bort för den fikasugne.

 

Länkar

Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


LM Ericsson Minnesgård & Telefonmuseum...
Lars-Magnus Ericsson blev LM med hela folket då hans företag byggde telefoni över världen. Här föddes han och sedan 1961 är ett museum i hans födelsegård. Här visas telefon och föremål från hans tidiga liv.
OrtGrums
Värmskogs café.
Här är man känd för sina räkmackor som inte står Västkustens långt efter. 90 000 besökare per sommar kan inte ha fel. Fika och glass men även lättare rätter.
OrtGrums
Såguddens Friluftsmuseum...
Beläget i Arvika vid Kyrkvikens strand. Ett 20-tal byggnader från 1600-1800-talets västra Värmland och ett sommaröppet museum i Storbondegården med bland annat dalmålningar.
OrtArvika
Borgvik
Detta gamla brukssamhälle var en stor exportör av järn då det begav sig. Idag är hyttan en ruin men flera intressanta byggnader att strosa runt kring. Bra krogar och mycket att se.
OrtGrums
Apertins herrgård och ravinområde.
Med lite fantasi kan man förstå att namnet kommer av skotska orten Aberdeen. Restaurang av hög klass. Vandra runt de vackra byggnderna och de intilliggande ravinerna. 
OrtKil
Rottneros park Sunne...
Rottneros park är en magnifik blomster- och skulpturpark. På 20-talet brann herrgården som var förebild till Ekeby i Gösta Berlings saga ned. Därefter skapades parken med inspriation från resor i Europa.
OrtSunne