Klässbols Linneväveri...


Ett av Värmlands populäraste besöksmål. Busslaster stannar till för en fika, beskåda produktionen bakom glas eller handla. Hög kvalitet och man levererar linnet till Nobelfesten.

  • Till start: 301,8 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Arvika 
  • Avgift: Nej 


Klässbols Linneväveri

Klässbols Linneväveri startades 1920, är ett familjeföretag som drivs av tredje och fjärde generationen och är Skandinaviens enda damastlinneväveri.

Man är en av Värmlands populäraste besöksmål där man kan handla handdukar, dukar, servetter och gardiner - även ur andra sorteringen.

Det är en upplevelse att beskåda de vackra väverierna som är otroligt uppskattade. Man är kunglig hovleverantör av dukar och servetter samt även till ambassader och Nobelfesten.

Fabriken har öppna fönster mot besökarna.

Kaffekvarnen finns bara ett stenkast bort för den fikasugne.

 

Länkar

Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Arvika Fordonsmuseum...
Ett fordonsmusem som har alltifrån svenska klassiska bilar i mint condition till slädar och hästdroskor. Uppbygda miljöer som exempelvis en Fiatverkstad är museets toppar.
OrtArvika
Rackstadmuseet med Oppstuhage...
Här samlades en konstärskoloni kring sekelskiftet där Oppstuhage var en skulptörs bostad och ateljé men som idag är ett museum. Här visas målningar och konsthantverk av yppersta klass.
OrtArvika
Borgvik
Detta gamla brukssamhälle var en stor exportör av järn då det begav sig. Idag är hyttan en ruin men flera intressanta byggnader att strosa runt kring. Bra krogar och mycket att se.
OrtGrums
von Echstedtska gården...
Detta är en mycket säregen upplevelse med denna gård vars rikedom kom ur skogen med vars väggmålningar för tanken till kyrkomåleri. Visningarna rekommenderas och fika åtnjuts med utsikt mot sjön Summeln.
OrtSäffle
Apertins herrgård och ravinområde.
Med lite fantasi kan man förstå att namnet kommer av skotska orten Aberdeen. Restaurang av hög klass. Vandra runt de vackra byggnderna och de intilliggande ravinerna. 
OrtKil
Mårbacka minnesgård...
Även kallat Selma Lagerlöfs Mårbacka och är en storbondgård i Sunne kommun. Välj att vandra runt omgivningen och ett museum i en lada eller betala fullt som inkluderar visning av gården.
OrtSunne