Astrid Lindgrens Näs


  • Till start: 224,7 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Vimmerby 
  • Avgift: Ja 
Laddar..
Stor karta

Platsen där allting började. Besök miljön där Astrid klättrade i sockerdricksträdet, lekte med syskonen och hoppade i hö. Astrid Lindgrens Näs är ett året-runt öppet kulturcentrum.

Astrid Lindgrens Näs

Här är platsen där allting började. Du kan besöka den miljö där Astrid klättrade i sockerdricksträdet, lekte med sina syskon och hoppade i hö. Astrid Lindgrens Näs är ett året-runt öppet kulturcentrum och besöksmål i Vimmerby. Här kan du gå en guidad tur i barndomshemmet där Astrid Lindgren föddes och besöka Paviljongen med utställningen ”Hela världens Astrid Lindgren”. Där erbjuder också Lantköket på Näs småländska delikatesser.

Guidad visning i Astrids barndomshem

Här kan du besöka Astrid Lindgrens väl bevarade barndomshem som ligger helt nära Vimmerbys centrum. Följ med på en guidad visning och upplev det som när Astrid växte upp här. Huset är iordningställt av Astrid Lindgren själv och bevarat i det skick som när hon var barn.

Guidad visning förbokas på tfn 0492-769400. Under högsäsong är det dagliga visningar på svenska, tyska och engelska.

Astridutställningen

I Paviljongen kan du besöka upplevelseutställningen ”Hela världens Astrid Lindgren” en utställning som fokuserar på Astrid Lindgrens liv och författarskap som bland annat skildrar händelser i hennes liv, från barndomen på Näs till livet i Stockholm som författare, barnboksredaktör och politisk debattör. Till utställningen finns en audioguide som du kan låna och lyssna till Astrid själv.

Mötesplats

Astrid Lindgrens Näs är en mötesplats året runt med utställningar, konferenser, författarkvällar och event. Julmarknaden på Näs äger rum i början av december varje år

Trädgårdarna på Astrid Lindgrens Näs – som en saga utan slut

Här kan du vandra genom en törnrosgård, njuta av apellunden och plommonlunden, se gröna konstinstallationer i prästgårdsparken, möta berättelsen om Astrid Lindgrens liv, inspirationskällor och författarskap. En plats som bjuder på såväl kunskap, upplevelser, skönhet och förundran. I trädgården kan du också se sockerdricksträdet, kronprinsessan Victorias ek och skulpturgruppen Källa Astrid.

Tel: +46 492769400
Adress: Prästgårdsgatan 24 Vimmerby

Text: Visit Småland

Läs mera
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...