Astrid Lindgrens värld


  • Till start: 225,2 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Småland 
  • Avgift: Ja 
Laddar..
Stor karta

Här får man möta Pippi , Ronja och Emil i deras hemmiljö. Man kallar sig Sveriges största utomhusteater med många scener där det dagligen spelar specialskrivna scener, alla baserade på Astrid Lindgrens berättelser, t ex Karlsson på taket och Bröderna Lejonhjärta

Astrid Lindgrens värld.

Astrid Lindgrens Värld – här blir sagor verklighet

Astrid Lindgrens Värld är en sagolik plats för både stora och små. Alla som har vuxit upp med berättelserna om Pippi, Emil och Astrid Lindgrens andra figurer kan känna igen sig i parkens miljöer. Här finns gott om tillfällen att dras med in i äventyren. Astrid Lindgrens Värld är Sveriges största utomhusteater med många scener där det dagligen spelas specialskrivna scener som alla är baserade på Astrid Lindgrens berättelser.

Bröderna Lejonhjärta-miljö

2016 öppnades en ny miljö för berättelsen om Bröderna Lejonhjärta. Ytterligare en saga till verklighet då porten till Törnrosdalen och Körsbärsdalen öppnas. Den nya miljön ger er möjligheten att vandra omkring i lägereldarnas och sagornas tid bland urålderliga berg, rosor och tengilsoldater för att uppleva spänningen och hjältedåden tillsammans med Bröderna Lejonhjärta.

Astrid Lindgrens Värld bjuder små människor på stora upplevelser

För ett barn är det en stor händelse att få träffa och leka med Pippi, Karlsson, Emil eller någon av de andra favoriterna. Den möjligheten får barnen mellan föreställningarna, när karaktärerna rör sig bland gästerna i miljöerna och runtom i parken.

Pippi Långstrump, Emil i Lönneberga och Ronja Rövardotter bor alla här

I Villa Villekulla är det Pippi Långstrump som bor, och där Pippi är händer det alltid något. Ni kan se henne kämpa mot pirater eller mot Dunder-Karlsson och Blom, för att i nästa ögonblick skoja med Kling och Klang. I Katthult kan du uppleva en bondgård som den såg ut vid förra sekelskiftet, ströva omkring bland slåtterängarna och de hundraåriga ekarna. I närheten finns en leklada, en liten sjö och en loge där man kan hoppa i hö. Självklart finns Emils snickarbod, full med trägubbar, här också.

Familjen Svensson är här hela sommaren, det är ju här de bor. Äventyret fortsätter i Mattisborgen och i den stora Mattisskogen runt omkring. Besök fängelsehålorna i borgen, provligg Skalle-Pers säng och se Helvetesgapet öppna sig framför fötterna. Ronja, Mattis, Lovis och alla de andra rövarna finns här under huvudsäsongen.

Mätt på rätt sätt

Om du inte har med dig egen matsäck och äter den vid någon av våra många picknickplatser finns det flera restauranger att välja bland, alla med bra, rejäl mat på faten. I parken lagas maten från grunden  och man använder lokala råvaror. Många av recepten är småländska klassiker, Raggmunk med fläsk är en av våra favoriträtter. Naturligtvis finns här också både köttbullar och pannkakor.

Här fortsätter det roliga även när sommaren är slut. 

Text: Visit Småland

Läs mera
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...