Avholmsberget - Utsikt, café & restaurang


En av Sveriges kanske vackraste platser. Här har man milsvid utsikt över Norra Dellensjön som bildades av ett meteoritnedslag. Kafé och restaurang men även rastplatser. Vandringsstigar utgår här.

Avstånd från E4 c:a 43 min 42 km

  • Till start: 298,5 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Delsbo 
  • Avgift: Nej 


Avholmsberget - Utsikt, café & restaurang

En magnifik utsikt över Dellensjöarna och Dellenbygdens berg möter den som tar sig upp till Avholmsberget vid  Norrdellens norra strand.  Att det är något i särklass vittnar det faktum att platsen blev utsedd till Sveriges näst vackraste i en omrösting på Sverigesradio.se.

Här uppe finns även sommaröppna Café och restaurang Avholmsberget som serverar fika, lunch och á la carte, dagens rätt, husmanskost eller vegetariskt. Men man kan även ta en picknick på klipporna eller på bänkar.

Vandringsstig på 4,5 km med blå markeringar som utgår här uppifrån. Man passerar platser med spår från meteroitnedslaget, istiden och landhöjningstiden.

 

Länkar

Avholmsberget - Utsikt, café & restaurang
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Bjuråkers forngård...
Vackert beläget friluftsmuseum på ”Lithens backar mellan sjöarna Tjärnatjärn och Norra Dellen. Ett stort antal byggnader med olika syften och stilar. Servering midsommar till augusti. Avstånd från E4 c:a 40 min 47 km
OrtHudiksvall
Delsbo Forngård...
Här har man sedan 1952 haft ”spelmansdagar” som är en tredagars folkfest. Ett tjugotal byggnader från olika tidsåldrar och flera väggar och tak vackert bemålade av Gustaf Reuter och snickarmålaren Erik Ersson.
OrtDelsbo
Delsbo och Dellensjöarna.
RUNDTUR: Hälsingegårdar och friluftsmuseum och ett utsiktsberg med en av landets mäktigaste utsikter. Trevlig resa! Första stopp på rundtur c:a 30 min 27 km från E4
OrtHudiksvall
Ystegårn hälsingegård...
Detta är ett noga utvalt utflyktsmål som besökts och kan rekommenderas. Vi jobbar just nu med att färdigställa texter och allmän information samt att redigera fler bilder till bildspel.
OrtHudiksvall
Forsa forngård...
Här var tidigare en klungby med tre gårdar. Två finns kvar och de visar upp originalinredning från tidigt respektive sent 1800-tal. Tre av rummen har målningar från 1700-talet av lokala mästare. Avstånd från E4 c:a 11 min 7,5 km
OrtHudiksvall
Bommars hälsingegård...
En av sju världsarvsgårdar. Gården har flera dekorerade rum i olika stilar med inspiration från slott och herrgårdar i original sedan 1848. Guidad visning från midsommar och en vecka in i augusti.
OrtLjusdal