Bommars hälsingegård...


En av sju världsarvsgårdar. Gården har flera dekorerade rum i olika stilar med inspiration från slott och herrgårdar i original sedan 1848. Guidad visning från midsommar och en vecka in i augusti.

  • Till start: 312,6 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Ljusdal 
  • Avgift: Nej 


Bommars hälsingegård

Världsarvet Bommars har flera dekorerade rum i olika stilar med inspiration från slott och herrgårdar i original sedan 1848. Gårdens festsal är särskilt utmärkande. Gården är ett utmärkt exempel på hur förmögna bönder i  Ljusdal byggde sina gårdar.

Gården har anor sedan 1542 men då under namnet Oppigården.

Här finns boende för den som vill bo i en annorlunda och gedigen miljö.

Guidad visning från midsommar och en vecka in i augusti. Övriga tider enligt överenskommelse.

Pris 200 kr per person.

Telefon 070-292 98 62 eller 070-347 59 21.

Adress: Letsbo Brovägen 8, Tallåsen 

 

 

Länkar

Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Ljusdalsbygdens Museum...
Ett museum som skall förvalta och levandegöra nordvästra Hälsinglands kulturarv. Museet öppnades 1963 och är ett bra komplement till besök i hälsingegårdar.
OrtLjusdal
Karlsgården
Hälsinglands äldsta visningsgård som varit med i filmer som Driver dagg faller regn. Den har dessutom en ursprunglig stil innan påbyggnader och rödmålning normalt tillkom.
OrtJärsvö
Avholmsberget - Utsikt, café & restaurang
En av Sveriges kanske vackraste platser. Här har man milsvid utsikt över Norra Dellensjön som bildades av ett meteoritnedslag. Kafé och restaurang men även rastplatser. Vandringsstigar utgår här. Avstånd från E4 c:a 43 min 42 km
OrtDelsbo
Bjuråkers forngård...
Vackert beläget friluftsmuseum på ”Lithens backar mellan sjöarna Tjärnatjärn och Norra Dellen. Ett stort antal byggnader med olika syften och stilar. Servering midsommar till augusti. Avstånd från E4 c:a 40 min 47 km
OrtHudiksvall
Delsbo och Dellensjöarna.
RUNDTUR: Hälsingegårdar och friluftsmuseum och ett utsiktsberg med en av landets mäktigaste utsikter. Trevlig resa! Första stopp på rundtur c:a 30 min 27 km från E4
OrtHudiksvall
Ystegårn hälsingegård...
Detta är ett noga utvalt utflyktsmål som besökts och kan rekommenderas. Vi jobbar just nu med att färdigställa texter och allmän information samt att redigera fler bilder till bildspel.
OrtHudiksvall