Bommars hälsingegård...


En av sju världsarvsgårdar. Gården har flera dekorerade rum i olika stilar med inspiration från slott och herrgårdar i original sedan 1848. Guidad visning från midsommar och en vecka in i augusti.

  • Till start: 312,6 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Ljusdal 
  • Avgift: Nej 


Bommars hälsingegård

Världsarvet Bommars har flera dekorerade rum i olika stilar med inspiration från slott och herrgårdar i original sedan 1848. Gårdens festsal är särskilt utmärkande. Gården är ett utmärkt exempel på hur förmögna bönder i  Ljusdal byggde sina gårdar.

Gården har anor sedan 1542 men då under namnet Oppigården.

Här finns boende för den som vill bo i en annorlunda och gedigen miljö.

Guidad visning från midsommar och en vecka in i augusti. Övriga tider enligt överenskommelse.

Pris 200 kr per person.

Telefon 070-292 98 62 eller 070-347 59 21.

Adress: Letsbo Brovägen 8, Tallåsen 

 

 

Länkar

Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Kristofers, Stene...
En världsarvsgård som brukats av samma släkt sedan 1500-talet. Gården har fått sitt namn efter Kristoffer Persson, en skattebonde under Karl XI:s tid. Här kan man prova på att bo i en drängstuga.  
OrtJärvsö
Bjuråkers forngård...
Vackert beläget friluftsmuseum på ”Lithens backar mellan sjöarna Tjärnatjärn och Norra Dellen. Ett stort antal byggnader med olika syften och stilar. Servering midsommar till augusti. Avstånd från E4 c:a 40 min 47 km
OrtHudiksvall
Delsbo och Dellensjöarna.
RUNDTUR: Hälsingegårdar och friluftsmuseum och ett utsiktsberg med en av landets mäktigaste utsikter. Trevlig resa! Första stopp på rundtur c:a 30 min 27 km från E4
OrtHudiksvall
Delsbo Forngård...
Här har man sedan 1952 haft ”spelmansdagar” som är en tredagars folkfest. Ett tjugotal byggnader från olika tidsåldrar och flera väggar och tak vackert bemålade av Gustaf Reuter och snickarmålaren Erik Ersson.
OrtDelsbo
Gästgivars hälsingegård
En av sju världsarvsgårdar. Som namnet skvallrar har det tidigare varit gästgiveri här. Gården är känd för att en schablonmålning på gården som varit förlaga till en populär tapet med samma namn.
OrtArbrå
Ystegårn hälsingegård...
Detta är ett noga utvalt utflyktsmål som besökts och kan rekommenderas. Vi jobbar just nu med att färdigställa texter och allmän information samt att redigera fler bilder till bildspel.
OrtHudiksvall