Baskemölla.


En liten fiskeby där det bott människor sedan stenåldern. Byn ligger vackert på en sluttning ner mot Östersjön med trånga sträden mellan välskötta hus. Stranden fortsätter bort mot Stenshuvud som syns i fjärran.

  • Till start: 472,5 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Simrishamn 
  • Avgift: Nej 


Baskemölla

Det lilla fiskeläget ligger vackert på en sluttning ner mot Östsersjön med Stenhuviud i norr. Gatorna kallas sträden och de slingrar sig mellan husen och sina täppor och trädgårdar

Vill man vandra så rekommenderas att fortsätta norrut via Tjörnedala strövområde vidare till nästa fiskeläge Vik.

Här har människor bott sedan stenåldern och namnet Baske betyder torra grenar eller kvistar och mölle är kvarn.

Läs mera
Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Vik och Prästens badkar.
Ett pittoreskt fiskeläge med en liten hamn och mysiga prång och strädden att strosa runt. Urmsyiga Afrodite hamnkiosk har glass och pizza med utsikt mot Stenshuvud. Missa inte Prästen badkar!
OrtSimrishamn
Simrishamn
Centralort för Österlen och Sveriges största fiskehamn. Storgatan flanerar man upp mot stadens centrum men att snirkla sig fram planlöst mellan de vackra gränderna går det med. Ett bil-, ett konstmuseum och Österlens museum.
OrtSimrishamn
Rörums strand.
Den här stranden är inte bara en av Österlens bästa, den har även en känsla av Medelhavet med det mäktiga Stenshuvud som reser sig över havet.  Mycket populärt bad.
OrtSimrishamn
Knäbäckshusen
Otroligt charmiga hus i korsvirkestil som man flyttade hit inför bygget av Ravlunda skjutfält. Efter uppförandet av de nitton husen kallades byn Nya Knäbäckshusen.
OrtSimrishamn
Simrislund - Yxornas häll och stenkilsristning.
Yxornas häll kallas denna stenkilsristning med 250 bilder varav 50 med yxmotiv. Yxmotiven är liknande inristningar som påträffats på Stonehenge. Den är en av tre närliggande hällristningsområden.
OrtSimrishamn
Brantevik.
Ett litet fiskeläge där hamnen har utställning av fossiler och gamla båtar. Krogen Branterögen lockar med livemusik kvällstid på sommaren. Bobergs på Hamngården lite finare mat.
OrtSimrishamn