Baskemölla.


En liten fiskeby där det bott människor sedan stenåldern. Byn ligger vackert på en sluttning ner mot Östersjön med trånga sträden mellan välskötta hus. Stranden fortsätter bort mot Stenshuvud som syns i fjärran.

  • Till start: 472,5 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Simrishamn 
  • Avgift: Nej 


Baskemölla

Det lilla fiskeläget ligger vackert på en sluttning ner mot Östsersjön med Stenhuviud i norr. Gatorna kallas sträden och de slingrar sig mellan husen och sina täppor och trädgårdar

Vill man vandra så rekommenderas att fortsätta norrut via Tjörnedala strövområde vidare till nästa fiskeläge Vik.

Här har människor bott sedan stenåldern och namnet Baske betyder torra grenar eller kvistar och mölle är kvarn.

Läs mera
Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Simrishamn till Kivik.
En rundtur på Österlen som prickar in bland det bästa i den här landsändan. Pittoreska orter ett fiskeläge, en badstrand, en nationalpark, konstutställning i det fria.
OrtSimrishamn
Simrishamn
Centralort för Österlen och Sveriges största fiskehamn. Storgatan flanerar man upp mot stadens centrum men att snirkla sig fram planlöst mellan de vackra gränderna går det med. Ett bil-, ett konstmuseum och Österlens museum.
OrtSimrishamn
Rörums backar
Rörums backar är kanske mest känt för det ensamma trädet. Det trädet beskådar man från Franskans Creperie vid Rörums kyrka som vi satt upp som plats.
OrtSimrishamn
Stenshuvuds nationalpark
Etta på måstelistan i denna del av Skåne. Man bör dock avsätta tid eftersom det är 2 km bara till en av delarna, den fantastiska utsikten 97 m över havet. Andra delar är stranden och hedmarken. Naturum och rastplatser.
OrtSimrishamn
Brantevik.
Ett litet fiskeläge där hamnen har utställning av fossiler och gamla båtar. Krogen Branterögen lockar med livemusik kvällstid på sommaren. Bobergs på Hamngården lite finare mat.
OrtSimrishamn
Kiviks musteri
A must see in Kivik! Känt från livsmedelshyllorna hemma och det är härifrån musten kommer. Mycket intressant utställning från gren till glas i och om dess historia.  Fika, lunchbuffé och butik med unika produkter.
OrtSimrishamn