Brantevik.


Ett litet fiskeläge där hamnen har utställning av fossiler och gamla båtar. Krogen Branterögen lockar med livemusik kvällstid på sommaren. Bobergs på Hamngården lite finare mat.

  • Till start: 479,6 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Simrishamn 
  • Avgift: Nej 


Brantevik

Brantevik är ett fiskeläge som hade sin storhetstid för drygt hundra år sedan så har bebyggelsen tillkommit men smakfullt planerat från små längor längs havet till flerfamiljshus från lite äldre till hypermodernt.

Vill man cykla eller gå via vacker cykel- och gångväg så når man Simrishamn 5 km norrut eller Skillinge 5 km söderut. Badar gör man på Vejakåsen som är byns badplats.

Här finns Sveriges längsta ljugarbänk och landets minsta ”bibliotek” intill. Utställningar av fossiler och gamla båtar. Branterögen är krogen med livemusik och Bobergs på Hamngården lite finare mat.

Brantevik.
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Simrishamn till Kivik.
En rundtur på Österlen som prickar in bland det bästa i den här landsändan. Pittoreska orter ett fiskeläge, en badstrand, en nationalpark, konstutställning i det fria.
OrtSimrishamn
Baskemölla.
En liten fiskeby där det bott människor sedan stenåldern. Byn ligger vackert på en sluttning ner mot Östersjön med trånga sträden mellan välskötta hus. Stranden fortsätter bort mot Stenshuvud som syns i fjärran.
OrtSimrishamn
Tjörnedala konsthall och strövområde.
Ett sagolikt möte mellan konst och natur. Dels en renodlad konsthall den mycket vackra Tjörnedalagården. Från gården passerar man ängar ned till strövområdet som även kryddas med konstverk under sommarens ArtWalk.
OrtSimrishamn
Vik och Prästens badkar.
Ett pittoreskt fiskeläge med en liten hamn och mysiga prång och strädden att strosa runt. Urmsyiga Afrodite hamnkiosk har glass och pizza med utsikt mot Stenshuvud. Missa inte Prästen badkar!
OrtSimrishamn
Rörums backar
Rörums backar är kanske mest känt för det ensamma trädet. Det trädet beskådar man från Franskans Creperie vid Rörums kyrka som vi satt upp som plats.
OrtSimrishamn
Knäbäckshusen
Otroligt charmiga hus i korsvirkestil som man flyttade hit inför bygget av Ravlunda skjutfält. Efter uppförandet av de nitton husen kallades byn Nya Knäbäckshusen.
OrtSimrishamn