Brantevik.


Ett litet fiskeläge där hamnen har utställning av fossiler och gamla båtar. Krogen Branterögen lockar med livemusik kvällstid på sommaren. Bobergs på Hamngården lite finare mat.

  • Till start: 479,6 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Simrishamn 
  • Avgift: Nej 


Brantevik

Brantevik är ett fiskeläge som hade sin storhetstid för drygt hundra år sedan så har bebyggelsen tillkommit men smakfullt planerat från små längor längs havet till flerfamiljshus från lite äldre till hypermodernt.

Vill man cykla eller gå via vacker cykel- och gångväg så når man Simrishamn 5 km norrut eller Skillinge 5 km söderut. Badar gör man på Vejakåsen som är byns badplats.

Här finns Sveriges längsta ljugarbänk och landets minsta ”bibliotek” intill. Utställningar av fossiler och gamla båtar. Branterögen är krogen med livemusik och Bobergs på Hamngården lite finare mat.

Brantevik.
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Skillinge
Skillinge ligger söder om Simrishamn och har både fiskehamn och småbåtshamn. På sommaren dras många turister hit till den pittoreska orten. Strandpromenad och en badstrand såklart.
OrtSimrishamn
Glimmingehus
Slottet blev världsberömt genom Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige. Är den mest intakta medeltidsborgen i landet. Den byggdes av en danske riddare och länsherre som även styrde över Gotland.
OrtSimrishamn
Baskemölla.
En liten fiskeby där det bott människor sedan stenåldern. Byn ligger vackert på en sluttning ner mot Östersjön med trånga sträden mellan välskötta hus. Stranden fortsätter bort mot Stenshuvud som syns i fjärran.
OrtSimrishamn
Tjörnedala konsthall och strövområde.
Ett sagolikt möte mellan konst och natur. Dels en renodlad konsthall den mycket vackra Tjörnedalagården. Från gården passerar man ängar ned till strövområdet som även kryddas med konstverk under sommarens ArtWalk.
OrtSimrishamn
Vik och Prästens badkar.
Ett pittoreskt fiskeläge med en liten hamn och mysiga prång och strädden att strosa runt. Urmsyiga Afrodite hamnkiosk har glass och pizza med utsikt mot Stenshuvud. Missa inte Prästen badkar!
OrtSimrishamn
Mandelmanns trädgårdar
Var poppis redan innan succén i TV4 och är verkligen värd ett besök. En oas där man flyttas bakåt i tiden med deras autentiska odlingsmetoder och inredningar. Gårdsbutik och trädgårdskafé. Boka i förväg!
OrtSimrishamn