Björnerödspiggen.


Hit kan man ta sig från två håll där vi valt den längre men lättare på 1,5 km. Väl framme vid Bohusläns högsta punkt möter ett utsiktstorn som möjliggör utsikt över Norge och Bohuskusten.

  • Till start: 380,4 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Strömstad 
  • Avgift: Nej 


Björnerödspiggen

Björnerödspiggen är med sina 222 meter över havet Bohusläns högsta punkt och drar till sig besökare året om. Inte nog med att man är högt uppe, ett utsiktstorn lägger till några meter och såna torn är bra för att komma över trädtoppar. Här uppe finns eldstad och vindskydd.

Man kan ta sig till toppen från två håll. En kortare lite brantare från Björneröd och en lite längre som börjar från vägen mellan Björneröd och Näsinge. Uppe på toppen finns även ett c:a 3000 år gammalt bronsåldersröse.

Björnerödspiggen.
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Blomsholms kulturarvsområde
Här finns fynd från stenåldern fram till medeltiden. Mest framträdande är Blomsholmsskeppet som är en av landets största skeppssättningar. Även kafé sommartid.
OrtStrömstad
Strömstad - liten stadspromenad...
En charmig stad tillika Sveriges västligaste. Vi följer strandpromenaden från stationen och håller strandlinjen förbi Laholmen, Norra hamnen och trästadsdelen Bukten. Kosteröarna nås härifrån.
OrtStrömstad
Sydkoster - rundvandring från Ekenäs till Linfärjan.
Med start vid Ekenäs följer man vattnet längs klippor och strand till en fin badplats med krog intill. Vidare förbi en fiskehamn, ett utsiktsberg samt ett trädgårdsfik av högsta klass.
OrtSydkoster
Fossums hällristningar.
Stor del kan vara en ristares verk. Till skillnad från de flesta andra hällarna de aldrig nåtts av Bronsålderns hav, men här passerade vägen till Bullarebygden. Är en hällristning i Världsarvet.
OrtTanum
Tjurpannans naturreservat.
Naturupplevelse i toppklass. En ganska lätt vandring över ängar, klippor och längs stränder. Upplev mäktiga vågor och passa på att besöka när det blåser som mest. Flera fina bad.
OrtTanum
Vitlycke museum & Tanums hällristningar
Ett världsarv med frimärkskända hällristningar från bronsåldern samt tillhörande Vitlycke museum där man beskriver livet på bronsåldern. Fri entré.
OrtTanum