Björnerödspiggen.


Hit kan man ta sig från två håll där vi valt den längre men lättare på 1,5 km. Väl framme vid Bohusläns högsta punkt möter ett utsiktstorn som möjliggör utsikt över Norge och Bohuskusten.

  • Till start: 380,4 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Strömstad 
  • Avgift: Nej 


Björnerödspiggen

Björnerödspiggen är med sina 222 meter över havet Bohusläns högsta punkt och drar till sig besökare året om. Inte nog med att man är högt uppe, ett utsiktstorn lägger till några meter och såna torn är bra för att komma över trädtoppar. Här uppe finns eldstad och vindskydd.

Man kan ta sig till toppen från två håll. En kortare lite brantare från Björneröd och en lite längre som börjar från vägen mellan Björneröd och Näsinge. Uppe på toppen finns även ett c:a 3000 år gammalt bronsåldersröse.

Björnerödspiggen.
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Blomsholms kulturarvsområde
Här finns fynd från stenåldern fram till medeltiden. Mest framträdande är Blomsholmsskeppet som är en av landets största skeppssättningar. Även kafé sommartid.
OrtStrömstad
Svinesundsbroarna...
Två broar förbinder Sverige med Norge vid detta sund i Ringdalsfjorden. Den äldre bron har bäst utsiktsmöjligheter och kan både gå och cyklas över. Mäktiga scenerier utlovas.
OrtStrömstad
Sydkoster - rundvandring från Ekenäs till Linfärjan.
Med start vid Ekenäs följer man vattnet längs klippor och strand till en fin badplats med krog intill. Vidare förbi en fiskehamn, ett utsiktsberg samt ett trädgårdsfik av högsta klass.
OrtSydkoster
Olsborg.
En borgruin där Olav den helige hade en fornborg på 1000-talet, men denna borg är från 1502. Så mycket kvar av befästningen finns inte men utsikten med rastplats är enastående.
OrtTanum
Eds MC- och Motormuseum
Ett måste för en motorintresserad nostalgiker. En av Sveriges största motorcykelsamlingar med hela 160 motorcyklar från USA, Europa och Japan.  Även jordbruksmaskiner, båtmotorer och flygplan.
OrtDals-Ed
Havstenssund.
Åker man rakt nord nordväst ut från Grebbestad kommer man till mysiga Havstensund med fiskekrogar, utsiktsberg och badplats.
OrtTanum