Conditori Nordpolen


Ett av Sveriges bästa konditorier. Mästarklass enligt White Guide. Mästare på tårtor säger vi.

  • Till start: 317,7 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Vara 
  • Avgift: Nej 


Conditori Nordpolen

Det här konditoriet har anor från 1903 då systrarna Alma och Alvida Jansson startade det som ett nykterhetscafé. Namnet kommer sig av den provflygning då polarresenären ingenjör Andreé tvingades göra en nödlandning på Varaslätten 1894.

Inredningen spinner vidare på samma tema med väggmålningar med inuiter och polarmiljöer. Det här är inte vilket kondis som helst. 2016 blev man utsedd till Årets konditori i White Guide.  Hög kvalitet på allt men särskilt fina tårtor kan framhållas. Även pajer och sallader till lunch.

Torggatan 14 Vara
Telefon: 0512-10056

Länkar

Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Västergötlands museum
Tre basutställningar som verkligen är genomarbetade. Historiska Skara i medeltid, Mellan is och eld och konstnären Agnes de Frumerie.  Även återskapade Fornbyn utanför är sevärd.
OrtArray
Halle-Hunneberg
På dessa platåberg härskar skogens konung älgen. Här har det bedrivits kunglig jakt sedan 1300-talet vilket beskrivs i Kungajaktsmuseet. Bergen är mäktiga på håll men missa inte att vandra runt på leder eller åka på älgsafari.
OrtVänersborg
Fornbyn
På sant Skansen-manér har man utanför stans museum samlat ett 30-tal gamla byggnader från bygden. Man får känna på hur livet var förr och viss verksamhet bedrivs fortfarande.
OrtSkara
Hindens rev
En naturupplevelse som fängslar alla. Halva vägen bil men sen får man vandra rakt ut i Vänern på ett alltmer smalnande näs och tillslut ha vatten inom stenkast på båda sidor.
OrtLidköping
Gudhems kyrka och klosterruin
Gudhem var klostret där Arns fästmö Cecilia avlade sina 20 år av bot när han stred som tempelriddare. Fakta är att klostret grundades 1161 och brann ner 1529. Intressant besöksmål med vackert läge.
OrtFalköping
Falköping
Här finns flest stenåldersgravar i norra Europa och museet i stan täcker historien väl. Utsiktsberget Mösseberg är mäktigt och Falbygdens 25 m långa ostdisk likaså.
OrtFalköping