Dalabadet


Det här badet har camping med stuguthyrning, strandkrog och kafé. Lång badbrygga på den långgrunda stranden.

  • Till start: 529,0 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Trelleborg 
  • Avgift: Nej 


Dalabadet

Badplats öster om Trelleborg

Dalabadet är en badplats med ljus sandstrand öster om Trelleborg. Här finns en stor badbrygga med bänkar att koppla av på. Långgrunt och barnvänligt. Toalett och minilivs finns. Det finns även en tillgänglighetsramp. På Dalabadet kan du spela minigolf eller äta på restaurangen. Här finns även camping för tält och husvagnar och stugor att hyra.

Inte bara tvåbenta vill svalka sig under sommaren - det vill också de fyrfota göra. Trelleborgs första hundbadplats är uppförd vid Östra Stranden, söder om östra rondellen. Här finns hundlatrin och sittbänk samt hundbadplatsskylt. Här får hundarna bada dygnet runt. På övriga badplatser gäller ordningsföreskrifter enligt nedan:

Under tiden 1 maj till 31 augusti mellan klockan 08.00 och 20.00 får hundar inte vistas på de allmänna badstränderna. Dessa är Skåre skansar, Dalabadet, från Gislövs läge och österut till Nybostrand och Karinbadet, badplatsen vid Strandmarksvägen, i Smyge vid Smygehus samt Beddingestrand. Kustremsan längs Östra stranden, från Roddaregatan till Dalabadet är inte heller tillåten under dessa tider.

Tidiga morgnar och sena kvällar, samt längs kuststräckan i övrigt är det tillåtet med hundbad.
Samma regler gäller också för hästar.

För kollektivtrafik gäller busslinje 2 mot Gislövs läge, hållplats Dalabadet.
För att komma till badstrandens parkering sväng ner till Badvägen från Dalköpinge strandväg.

Text: Visit Trelleborg

Läs mera
Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Trelleborg...
En liten stadsguide för Trelleborg. Texter under arbete.
OrtTrelleborg
Smygehuk till Ystad.
Från Sveriges sydligast punkt i Smygehuk går resan via härliga stränder och 1600-talsslottet Marsvinsholm till charmiga Ystad.
OrtTrelleborg
Fotevikens museum
Ett mycket genomarbetat vikingamuseum som visare ett helt samhälle. Inga kulisser och montrar utan fullt beboliga hus där personalen är klädda tidsenligt. Även speciella evenemang som vikingamarknad och hantverksdagar. Öppet sommarhalvåret.
OrtHöllviken
Skanör och Falsterbo
Här fanns medeltida befästningar och fiskebyar som idag utvecklats till två exklusiva semesterorter. Pittoresk bebyggelse, historiska lämningar, vackra vyer över strandängar och hav samt badstränder i världsklass.
OrtSkanör
Svaneholms slott
Slottet från 1530 är ett av Skånes mest intressanta. Rutger Macklean revolutionerade jordbruket på 1700-talet är den mest kände ägaren och står staty i parken.  Naturstig samt båtar för rodd och fiske i Svaneholmssjön finns att hyra. Gästgiveri för förbokade gäster.
OrtSkurup
Skanörs havsbad och Badhytten.
Badet som är känt för de kulörta badstugorna men framförallt för den nära en mil långa stranden med dess fina och kritvita sand. I hamnen intill finns fiskaffär och fiskrökeri med serveringar nybyggda Badhytten med strandliv av mer modernt snitt.
OrtSkanör