Folhammar


Ett naturreservat som inbjuder till en promenad längs det 500 m långa spektakulära raukområdet eller varför inte fortsätta hela reservatets längd på 1,8 km. Rastplats med bord och bänkar.

  • Till start: 224,3 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Gotland 
  • Avgift: Nej 


Folhammar

Folhammar är ett av Gotlands mäktiga raukområden.  Själva raukområdet är relativt kompakt ca 500 m långt så man kan vandra runt och beskåda naturens skulpturer ganska snabbt. Raukarna är upp till 6 meter höga och att de består av förstenade förhistoriska djur blir uppenbart om man tittar närmare dem.

Här kan man stanna och ta det lugnt för platsen kring raukarna är mycket naturskön och man har flera inrättade rastplatser eller så kan man sola och ha picknick på en platt gräsplatå.

Vill man sträcka på benen så kan man vandra utmed havet längs hela Folhammars naturreservat.  Sträckan är 1,8 km från norr till söder där man stöter på Vitvärs fina fiskeläge.

Läs mera
Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Torsburgen
Nordens största fornborg belägen på en 71 m hög inlandsklint. Lägg till ett utsiktstorn och grottor så blir det en upplevelse av rang.
OrtKatthammarsvik
Katthamra Gård
Gotlands enda herrgård och byggt under 1700- och 1800-talet. Sommartid kafé och hantverksbutik här.
OrtKatthammarsvik
Herrvik
En av östra Gotlands äldsta men mest levande fiskehamnar. Hamnkrogen drar mycket folk och för många resans mål hit. 
OrtKatthammarsvik
Grogarnsberget
Fornborg och naturreservat där man njuter av en bedårande utsikt över havet eller vandrar runt längs någon av lederna inom naturreservatet.
OrtGotland
Trullhalsar
Ett stort gravfält från vendeltid mellan 600-700 e. kr. med 350 gravar.
OrtAnga
Norrlanda fornstuga.
Friluftsmuseet Norrland fornstuga visar hur man levde på Gotland på 1700-talet. Här finns bland annat en torkbastu, en smedja, ett boningshus, en ladugård med inventarier som sammantagen mycket väl speglar hur en vardag kan ha tett sig för 300 år sedan. 
OrtBurs