Ljugarns strand och strandkafé


En underbar strand med ett kafé av klassiskt snitt. 

  • Till start: 225,4 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Gotland 
  • Avgift: Nej 


Ljugarns strand och strandkafé

Lite mysigt som baden var förr utan aqua splash och hög musik är det Ljugarns strandcafé anno 1935 som fortfarande har den där genuina känslan.

Den flera kilometer långa stranden är en av Gotlands bästa och varit populär sen Ljugarn blev badort på slutet av 1800-talet.

Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Vitvärs fiskeläge.
Ett fiskeläge mellan stranden i Ljugarn och Folhammars raukområde. En stor del av bodarna är bevarade och man kan även se gistgarden där man förr hängde nät på tork.
OrtGotland
Ljugarns kulturudde
På en udde invid hamnen ligger inte mindre än fyra museer där Strandridaregården är det praktfullaste. Övriga är tullmuseum, fossilmuseum och strandbygdsmuseum.
OrtLjugarn
Folhammar
Ett naturreservat som inbjuder till en promenad längs det 500 m långa spektakulära raukområdet eller varför inte fortsätta hela reservatets längd på 1,8 km. Rastplats med bord och bänkar.
OrtGotland
Torsburgen
Nordens största fornborg belägen på en 71 m hög inlandsklint. Lägg till ett utsiktstorn och grottor så blir det en upplevelse av rang.
OrtKatthammarsvik
Sandvikens naturreservat och bad
En populär badstrand som är del av ett naturreservat.
OrtÖstergarn
Östergarnsberget
Ett naturreservat med utsiktsberget där man är i höjd med kyrktornet i Östergarn. Linné besökte platsen varför man satt upp speciella skulpturer här som minne av det.
OrtKatthammarsvik