Frösåkers brygga–Västerås historiska skeppsmuseum.


Ett trettiotal båtar flyter omkring föreställande båtar från vikingatid till medeltid. Även byggnader och hantverksarbete visas upp. Här går det att övernatta eller bara äta lite spännande mat.

  • Till start: 77,1 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Västerås 
  • Avgift: Nej 


Frösåkers brygga

På Frösåkers Bryggas friluftsmuseum får besökarna en möjlighet att ta del av det fornnordiska livet. Man får bland annat se en vikingaby och får baka tunnbröd över öppen eld eller tillverka egna rep.

Man kallar sig Sveriges största flytande båtmuseum med sina över 20 vikingaskepp och allmogebåtar.

Här finns ett kafé som serverar hembakat och Matkulturakademin Gudagott som erbjuder en annorlunda matupplevelse för grupper.

Länkar

Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Engsö slott
Ett vackert slott och park med angränsande Ängsö naturreservat och naturrum ger mycket att uppleva här. Slottet öppet sommartid. Spökar gör det visst också.
OrtVästerås
Sundbyholms slott
Enastående vackert och lockar med café och restaurang eller en picknick i parken. Känt från en av Prins Eugens mest berömda tavlor Det gamla slottet.
OrtEskilstuna
Sigurdsristningen
En stor ristning främst känd för de unika figurerna som illustrerar sagan om Sigurd som bland annat dräper Fafne. En saga som återkommer runt om i Europa.
OrtEskilstuna
Nykvarns hantverksby
Vacker belägen kvarn vid en bro över Sagån låg det tidigare även tull på gränsen mellan Uppland och Västmanland. Fika och botanisera bland hantverk på detta mysiga stopp. En gammal aseagenerator driver hela kvarnen.
OrtEnköping
Anundshög
Sveriges största gravhög bredvid gamla Eriksgatan. Från högen har man vacker utsikt och ser fem skeppsättningar unikt samlade intill varandra.
OrtVästerås
Medeltidsresa från Västerås till Örebro...
Detta är en rundtur till några noga utvalda sevärdheter som vi har besökt och rekommenderar. Vi jobbar just nu med att färdigställa texter och allmän information samt fler bilder till bildspel.
OrtVästerås