Frösåkers brygga–Västerås historiska skeppsmuseum.


Ett trettiotal båtar flyter omkring föreställande båtar från vikingatid till medeltid. Även byggnader och hantverksarbete visas upp. Här går det att övernatta eller bara äta lite spännande mat.

  • Till start: 77,1 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Västerås 
  • Avgift: Nej 


Frösåkers brygga

På Frösåkers Bryggas friluftsmuseum får besökarna en möjlighet att ta del av det fornnordiska livet. Man får bland annat se en vikingaby och får baka tunnbröd över öppen eld eller tillverka egna rep.

Man kallar sig Sveriges största flytande båtmuseum med sina över 20 vikingaskepp och allmogebåtar.

Här finns ett kafé som serverar hembakat och Matkulturakademin Gudagott som erbjuder en annorlunda matupplevelse för grupper.

Länkar

Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Kungsbyn...
En djurpark med främst svenska djur och ”djur i människans tjänst", vilda djur och tamboskap. Älgmatning samt hjort- och visentfasari är höjdpunkter.
OrtVästerås
Sigurdsristningen
En stor ristning främst känd för de unika figurerna som illustrerar sagan om Sigurd som bland annat dräper Fafne. En saga som återkommer runt om i Europa.
OrtEskilstuna
Nykvarns hantverksby
Vacker belägen kvarn vid en bro över Sagån låg det tidigare även tull på gränsen mellan Uppland och Västmanland. Fika och botanisera bland hantverk på detta mysiga stopp. En gammal aseagenerator driver hela kvarnen.
OrtEnköping
En dag i vackra Västerås och dagsutflykt längs Tidö turistväg.
Västerås gamla stad, praktfulla domkyrkan med tre stjärnor i Guide Michelin och slottet kan beskådas på en stadspromenad innan övernattning på vandrarhem eller stadshotellet. Dagen därpå färd på Tidövägen, som är en av Sveriges 18 officiella turistvägar, där det finns nåt för...
OrtVästerås
Västerås - guide.
Sikta in dig på slottet, domkyrkan, botaniska trädgården och det pittoreska området Kyrkbacken. Domkyrkan har fått 3 stjärnor i Guide Michelins turistböcker.
OrtVästerås
Tidövägen
Längs Tidövägen mellan Västerås och Hallstahammar finns det en hel del för alla smaker. En av Sveriges 18 officiella turistvägar.
OrtVästerås