Galgberget i Visby


Lite skrämmande påminnelse om rättskipning från förr. I dag en populär utsiktsplats.

  • Till start: 187,6 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Visby 
  • Avgift: Nej 


Galgberget i Visby

Visbys gamla avrättningsplats eller galgbacke ligger på Galgberget norr om Visby. I hela norra Europa finns det endast denna galge bevarad från medeltiden.

Härifrån har man en hänförande utsikt över havet och det är en perfekt plats för picknick eller att beskåda solnedgången.

Galgberget i Visby
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Visby stadsguide
Världsarvsstaden Visby har så mycket att erbjuda att man gott kan stanna flera dagar. Vi har valt ut det vi gillar mest. Bra bas för cykel i längs kusten eller med bil runt hela ön. 
OrtVisby
Fornsalen - Gotlands museum.
Fornsalen är Visbys näst populäraste besöksmål efter Domkyrkan men då bör tilläggas att det är fri entré i kyrkan. Gotlands historia från 430 miljoner år sedan fram till medeltiden.
OrtVisby
Södra hällarna naturreservat
Alldeles söder om Visby på ett gammalt skjutfält ligger idag ett naturreservat som inbjuder till vandring högt uppe på klinten eller nere vid stranden.
OrtVisby
Roadtrip från Visby söderut.
En riktigt lång tur med start i Visbys södra utkanter och ner till en av landets vackraste bilvägar Ekstakusten. Två intressanta skeppssättningar, ett utsiktsberg, ett par stränder och några fiskebyar.
OrtGotland
Lilla Bjers Gårdskrog
En kort bit söder om Visby ligger denna med all rätt kritikerrosade krog. Avslappnande och harmonisk miljö. 
OrtVisby
Roadtrip från Visby norrut.
Första anhalt Lummelunda med grottor samt en charmig park. Därefter radas naturupplevelser upp; Gotlands största rauk Jungfruklint, Irevikens bad, klippstranden på Sigsarve och utsikten vid Hallshuk.
OrtGotland