Gräsmarks kyrka.


En mycket populär bröllopskyrka främst för att läget vid sjön Udden är så utsökt vackert. Ta en avkopplande bensträckare och beskåda den ovanliga tegelrödsfärgad murstensdekoren från 1770-talet.

  • Till start: 297,5 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Sunne 
  • Avgift: Nej 


Gräsmarks kyrka

Gräsmarks kyrka byggdes gemensamt av svenskar och finländare. Hit hade en stor mängd finländare invandrat. 1738 kunde den tas i bruk och ersatte en äldre kyrka från 1663.  Enligt en lokal sägen lät man två oxar som spänts för en släde gå fritt och där de stannade, där skulle kyrkan byggas.

Kyrkans vackra läge är ett av skälen till att den blivit en populär bröllopskyrka.

Gräsmarks kyrka har i regel öppet måndag - fredag kl. 8-15.

Kyrkog. 2   Gräsmark, Sunne

Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Sahlströmsgården...
De tre syskonen Sahlström som växte upp här blev stora inom varsin konst- och hantverksdisciplin. Sömnad, möbelsnickeri och tavelmåleri förevisas. Intill själva gården finns boende med restaurang och fika.
OrtTorsby
Mårbacka minnesgård...
Även kallat Selma Lagerlöfs Mårbacka och är en storbondgård i Sunne kommun. Välj att vandra runt omgivningen och ett museum i en lada eller betala fullt som inkluderar visning av gården.
OrtSunne
Geijersgården Ransäter...
Erik Gustaf Geijer, den berömde historikern och medlemmen av Svenska Akademien och växte upp på denna gård. Han är en av tre kulturpersonligheter som bott här. Bland annat han som skrev Å jänta och ja. Bara en sån sak.
OrtMunkfors
Arvika Fordonsmuseum...
Ett fordonsmusem som har alltifrån svenska klassiska bilar i mint condition till slädar och hästdroskor. Uppbygda miljöer som exempelvis en Fiatverkstad är museets toppar.
OrtArvika
Såguddens Friluftsmuseum...
Beläget i Arvika vid Kyrkvikens strand. Ett 20-tal byggnader från 1600-1800-talets västra Värmland och ett sommaröppet museum i Storbondegården med bland annat dalmålningar.
OrtArvika
Ekshärad kyrka och hantverksgata...
Hantverksgatan är de bodar som ligger intill kyrkan där lokala hantverkare säljer sin produktion. Kyrkan är känd för sina speciella järnkors som har en koppling till den finländska befolkningen i trakten.
OrtHagfors