Såguddens Friluftsmuseum...


Beläget i Arvika vid Kyrkvikens strand. Ett 20-tal byggnader från 1600-1800-talets västra Värmland och ett sommaröppet museum i Storbondegården med bland annat dalmålningar.

  • Till start: 310,4 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Arvika 
  • Avgift: Nej 


Såguddens Friluftsmuseum

Såguddens Friluftsmuseum i Arvika är vackert beläget vid Kyrkvikens strand. Här kan man närsomhelst går runt bladade de historiska byggnaderna i idyllisk omgivning. Totalt finns ett 20-tal byggnader från 1600-1800-talets västra Värmland.

Ett museum kan man besöka sommartid i Storbondegården och då går det även att njuta av en fika med fin utsikt över sjön. Museet har stora allmogesamlingar av skåp, möbler, husgeråd samt dalmålningar. Det profana varvas med en sakral utställning från forntid till medeltid med kyrkliga skulpturer och målningar samt skamstraffens historia.

Djurhagar, örtagård och rik växtlighet med informativa skyltar.

Traditionsenliga firanden gör man här för jul, nationaldag och midsommar

Läs mera

Länkar

Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Arvika Fordonsmuseum...
Ett fordonsmusem som har alltifrån svenska klassiska bilar i mint condition till slädar och hästdroskor. Uppbygda miljöer som exempelvis en Fiatverkstad är museets toppar.
OrtArvika
LM Ericsson Minnesgård & Telefonmuseum...
Lars-Magnus Ericsson blev LM med hela folket då hans företag byggde telefoni över världen. Här föddes han och sedan 1961 är ett museum i hans födelsegård. Här visas telefon och föremål från hans tidiga liv.
OrtGrums
Värmskogs café.
Här är man känd för sina räkmackor som inte står Västkustens långt efter. 90 000 besökare per sommar kan inte ha fel. Fika och glass men även lättare rätter.
OrtGrums
Sundsbergs gård...
Gården från mitten av 1700-talet förekommer i Gösta Berlings saga under namnet Björne gård. Här finns konsthall, kafé och ett museum som visar tre seklers boende. Även Skogs- och tandläkarmuseum samt en textilkammare.
OrtSunne
Tossebergsklätten utsikt och lunchkafé...
En mäktig utsikt över Frykensjöarna väntar uppe på toppen men som om inte det vore nog finns ett utsiktstorn här uppe. I bottenvåningen fika med hembakt eller lunch. Rastbord för medhavt.
OrtSunne
Apertins herrgård och ravinområde.
Med lite fantasi kan man förstå att namnet kommer av skotska orten Aberdeen. Restaurang av hög klass. Vandra runt de vackra byggnderna och de intilliggande ravinerna. 
OrtKil