Såguddens Friluftsmuseum...


Beläget i Arvika vid Kyrkvikens strand. Ett 20-tal byggnader från 1600-1800-talets västra Värmland och ett sommaröppet museum i Storbondegården med bland annat dalmålningar.

  • Till start: 310,4 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Arvika 
  • Avgift: Nej 


Såguddens Friluftsmuseum

Såguddens Friluftsmuseum i Arvika är vackert beläget vid Kyrkvikens strand. Här kan man närsomhelst går runt bladade de historiska byggnaderna i idyllisk omgivning. Totalt finns ett 20-tal byggnader från 1600-1800-talets västra Värmland.

Ett museum kan man besöka sommartid i Storbondegården och då går det även att njuta av en fika med fin utsikt över sjön. Museet har stora allmogesamlingar av skåp, möbler, husgeråd samt dalmålningar. Det profana varvas med en sakral utställning från forntid till medeltid med kyrkliga skulpturer och målningar samt skamstraffens historia.

Djurhagar, örtagård och rik växtlighet med informativa skyltar.

Traditionsenliga firanden gör man här för jul, nationaldag och midsommar

Läs mera

Länkar

Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Rackstadmuseet med Oppstuhage...
Här samlades en konstärskoloni kring sekelskiftet där Oppstuhage var en skulptörs bostad och ateljé men som idag är ett museum. Här visas målningar och konsthantverk av yppersta klass.
OrtArvika
LM Ericsson Minnesgård & Telefonmuseum...
Lars-Magnus Ericsson blev LM med hela folket då hans företag byggde telefoni över världen. Här föddes han och sedan 1961 är ett museum i hans födelsegård. Här visas telefon och föremål från hans tidiga liv.
OrtGrums
Värmskogs café.
Här är man känd för sina räkmackor som inte står Västkustens långt efter. 90 000 besökare per sommar kan inte ha fel. Fika och glass men även lättare rätter.
OrtGrums
Mårbacka minnesgård...
Även kallat Selma Lagerlöfs Mårbacka och är en storbondgård i Sunne kommun. Välj att vandra runt omgivningen och ett museum i en lada eller betala fullt som inkluderar visning av gården.
OrtSunne
Borgvik
Detta gamla brukssamhälle var en stor exportör av järn då det begav sig. Idag är hyttan en ruin men flera intressanta byggnader att strosa runt kring. Bra krogar och mycket att se.
OrtGrums
Längs Fryken mellan Kil, Mårbacka och Rottneros.
I natursköna Värmland startar denna tur vid en herrgård uppkallad efter Aberdeen och längs Frykensjöarna vidare till Mårbacka, Sunne och Rottneros.
OrtKil