Såguddens Friluftsmuseum...


Beläget i Arvika vid Kyrkvikens strand. Ett 20-tal byggnader från 1600-1800-talets västra Värmland och ett sommaröppet museum i Storbondegården med bland annat dalmålningar.

  • Till start: 310,4 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Arvika 
  • Avgift: Nej 


Såguddens Friluftsmuseum

Såguddens Friluftsmuseum i Arvika är vackert beläget vid Kyrkvikens strand. Här kan man närsomhelst går runt bladade de historiska byggnaderna i idyllisk omgivning. Totalt finns ett 20-tal byggnader från 1600-1800-talets västra Värmland.

Ett museum kan man besöka sommartid i Storbondegården och då går det även att njuta av en fika med fin utsikt över sjön. Museet har stora allmogesamlingar av skåp, möbler, husgeråd samt dalmålningar. Det profana varvas med en sakral utställning från forntid till medeltid med kyrkliga skulpturer och målningar samt skamstraffens historia.

Djurhagar, örtagård och rik växtlighet med informativa skyltar.

Traditionsenliga firanden gör man här för jul, nationaldag och midsommar

Läs mera

Länkar

Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Rackstadmuseet med Oppstuhage...
Här samlades en konstärskoloni kring sekelskiftet där Oppstuhage var en skulptörs bostad och ateljé men som idag är ett museum. Här visas målningar och konsthantverk av yppersta klass.
OrtArvika
Sundsbergs gård...
Gården från mitten av 1700-talet förekommer i Gösta Berlings saga under namnet Björne gård. Här finns konsthall, kafé och ett museum som visar tre seklers boende. Även Skogs- och tandläkarmuseum samt en textilkammare.
OrtSunne
Gräsmarks kyrka.
En mycket populär bröllopskyrka främst för att läget vid sjön Udden är så utsökt vackert. Ta en avkopplande bensträckare och beskåda den ovanliga tegelrödsfärgad murstensdekoren från 1770-talet.
OrtSunne
Mårbacka minnesgård...
Även kallat Selma Lagerlöfs Mårbacka och är en storbondgård i Sunne kommun. Välj att vandra runt omgivningen och ett museum i en lada eller betala fullt som inkluderar visning av gården.
OrtSunne
Borgvik
Detta gamla brukssamhälle var en stor exportör av järn då det begav sig. Idag är hyttan en ruin men flera intressanta byggnader att strosa runt kring. Bra krogar och mycket att se.
OrtGrums
Tossebergsklätten utsikt och lunchkafé...
En mäktig utsikt över Frykensjöarna väntar uppe på toppen men som om inte det vore nog finns ett utsiktstorn här uppe. I bottenvåningen fika med hembakt eller lunch. Rastbord för medhavt.
OrtSunne