Rackstadmuseet med Oppstuhage...


Här samlades en konstärskoloni kring sekelskiftet där Oppstuhage var en skulptörs bostad och ateljé men som idag är ett museum. Här visas målningar och konsthantverk av yppersta klass.

  • Till start: 310,1 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Arvika 
  • Avgift: Ja 


Rackstadmuseet med Oppstuhage

Kring sjön Racken verkade vid sekelskiftet några framstående svenska konstnärer, Gustav och Maja Fjæstad, Björn Ahlgrensson, Fritz Lindström, Ture Ander, Bror Lindh med flera.

De berömda målarnas verk och konsthantverk av hög klass. Rackstadmuseet knyter samman traktens konsthistoria och hantverk med vår tids konst och konsthantverk såväl lokalt, nationellt som internationellt.

Gustav har en stol från 1905 representerad på  Musée d'Orsay i Paris samt Nationalmuseum, Göteborgs konstmuseum, Thielska galleriet i Stockholm och Kalmar konstmuseum. Den sk Thiels soffa är skapad av Gustaf Fjaestad (BILD)

Oppstuhage var den kände skulptören Christian Erikssons bostad och ateljé och är idag öppen för besökare.

Kafé med gott hembakat bröd.

Kungsvägen 11 Arvika

Läs mera
Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Arvika Fordonsmuseum...
Ett fordonsmusem som har alltifrån svenska klassiska bilar i mint condition till slädar och hästdroskor. Uppbygda miljöer som exempelvis en Fiatverkstad är museets toppar.
OrtArvika
Klässbols Linneväveri...
Ett av Värmlands populäraste besöksmål. Busslaster stannar till för en fika, beskåda produktionen bakom glas eller handla. Hög kvalitet och man levererar linnet till Nobelfesten.
OrtArvika
Värmskogs café.
Här är man känd för sina räkmackor som inte står Västkustens långt efter. 90 000 besökare per sommar kan inte ha fel. Fika och glass men även lättare rätter.
OrtGrums
Sundsbergs gård...
Gården från mitten av 1700-talet förekommer i Gösta Berlings saga under namnet Björne gård. Här finns konsthall, kafé och ett museum som visar tre seklers boende. Även Skogs- och tandläkarmuseum samt en textilkammare.
OrtSunne
Gräsmarks kyrka.
En mycket populär bröllopskyrka främst för att läget vid sjön Udden är så utsökt vackert. Ta en avkopplande bensträckare och beskåda den ovanliga tegelrödsfärgad murstensdekoren från 1770-talet.
OrtSunne
Borgvik
Detta gamla brukssamhälle var en stor exportör av järn då det begav sig. Idag är hyttan en ruin men flera intressanta byggnader att strosa runt kring. Bra krogar och mycket att se.
OrtGrums