Hällekis säteri


Ett omåttligt populärt trädgårdskafé och restaurang i anslutning till Hällekis säteris park med utsikt över Vänern. Parken är öppen för besökare har många ovanliga träd och vackra rabatter.

Även ett sommaröppet galleri. Herrgården är privat men kan beskådas på håll.

  • Till start: 279,6 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Hällekis 
  • Avgift: Nej 


Hällekis Kök & Trädgårdscafé

På Kinnekulles västra sida ligger Hellekis Säteri.

Hellekis Säteri ligger inbäddat i grönska på Kinnekulles västra sida med utsikt över Vänern. Här kan man äta vällagad mat och nybakade kakor under 100-åriga vinrankor i det gamla orangeriet. Allt från snabb fika till en lugn middag. 

Länkar

Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Munkängarna naturreservat
Ett naturreservat som fått namnet från när området hörde till Vadstena kloster. Med många ädla lövträd är det under sommarhalvåret man bör ta sig hit. I slutet av maj blommar ramslöken.
OrtGötene
Kinnekulle utsiktstorn
Här kan du vara lika högt ovanför Vänern som Eiffeltornet är högt. Milsvid utsikt över kalkbrott, Läckö och Karlstad. På platån finns kungligheters inskrifter i berget sen nära 200 år, senast Viktoria och Daniel 2010.
OrtGötene
Aranäs borgruin.
Aranäs är ruinen efter ett av landets äldsta och förnämsta kungaslott. Uppfört direkt på granitklippan under 1100-talet och byggdes på fram till 1304. Vackert beläget nära sjön Asparen.
OrtGötene
Restaurang Sjöboden...
OrtLidköping
Stola säteri
Till Stola säteri lyckades man spåra Stefan Holm släkt i SVTs Vem tror du att du är? Här bodde Ekebladska släkten och det var Eva Ekeblad upptäckte att man kunde göra brännvin av potatis.
OrtLidköping
Lidköping
En mycket trevlig stad och utmärkt bas för utflykter. Nya stadens torg med Gamla Rådhuset, Limtorget, Rörstrandsområdet och Vänermuseet är toppar och en promenad ut mot Vänern därtill.
OrtLidköping