Hällekis säteri


Ett omåttligt populärt trädgårdskafé och restaurang i anslutning till Hällekis säteris park med utsikt över Vänern. Parken är öppen för besökare har många ovanliga träd och vackra rabatter.

Även ett sommaröppet galleri. Herrgården är privat men kan beskådas på håll.

  • Till start: 279,6 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Hällekis 
  • Avgift: Nej 


Hällekis Kök & Trädgårdscafé

På Kinnekulles västra sida ligger Hellekis Säteri.

Hellekis Säteri ligger inbäddat i grönska på Kinnekulles västra sida med utsikt över Vänern. Här kan man äta vällagad mat och nybakade kakor under 100-åriga vinrankor i det gamla orangeriet. Allt från snabb fika till en lugn middag. 

Länkar

Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Kinnekulle kalkbrott
Kinnekulle kalkbrott är ett storslaget sceneri med dess branta klippor som skapats av miljoner tons brytning av kalk.  Beroende på var du står har du Vänern eller Kinnekulles höjder i bakgrunden. 
OrtGötene
Läckö slott
Valt till Sveriges vackraste slott och är beläget på en klippa längs ut på Kållandsö. En borg från 1298 byggdes om till dagens slott under 1600-talet. Guidad visning och restaurang med sjöutsikt.
OrtLidköping
Spikens fiskeläge
Ett härligt fiskeläge längst ut på Kållandsö i Vänerns skärgård. Här kan man uppleva båtliv, köpa nyrökt fisk, äta på finkrog eller bara glassa lite på ett kafé.
OrtLidköping
Restaurang Sjöboden...
OrtLidköping
Stola säteri
Till Stola säteri lyckades man spåra Stefan Holm släkt i SVTs Vem tror du att du är? Här bodde Ekebladska släkten och det var Eva Ekeblad upptäckte att man kunde göra brännvin av potatis.
OrtLidköping
Lidköping
En mycket trevlig stad och utmärkt bas för utflykter. Nya stadens torg med Gamla Rådhuset, Limtorget, Rörstrandsområdet och Vänermuseet är toppar och en promenad ut mot Vänern därtill.
OrtLidköping