Kinnekullegården


Perfekt mat -och fikaställe i samband med besök än högre upp på Kinnekulles utsiktstorn. Utsikten här är inte fy skam men åker du vidare så får du se kalkbrottet och Läckö slott.

  • Till start: 278,9 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Götene 
  • Avgift: Nej 


Kinnekullegården

Kinnekullegården är restaurangen på toppen av Kinnekulle med vacker utsikt över bygden och Vänern. Här erbjuds vällagade buffér, helgmeny och temakvällar.

På helgerna dukar man upp med helgbuffé.

På källarplan finns Gårdscaféet som håller öppet under sommarperioden.

Högkullen, Hällekis
Telefon: 0510-544040

Länkar

Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Kinnekulle kalkbrott
Kinnekulle kalkbrott är ett storslaget sceneri med dess branta klippor som skapats av miljoner tons brytning av kalk.  Beroende på var du står har du Vänern eller Kinnekulles höjder i bakgrunden. 
OrtGötene
Hällekis säteri
Ett omåttligt populärt trädgårdskafé och restaurang i anslutning till Hällekis säteris park med utsikt över Vänern. Parken är öppen för besökare har många ovanliga träd och vackra rabatter. Även ett sommaröppet galleri. Herrgården är privat men kan beskådas på håll.
OrtHällekis
Husaby kyrka och källa.
Detta är platsen där, enligt legenden, Sverige officiellt blev kristet. Första kyrkan var en stavkyrka från 1000-talet är Sveriges första biskopskyrka. Dess mäktiga trippeltorn är från 1100-talet.
OrtGötene
Läckö slott
Valt till Sveriges vackraste slott och är beläget på en klippa längs ut på Kållandsö. En borg från 1298 byggdes om till dagens slott under 1600-talet. Guidad visning och restaurang med sjöutsikt.
OrtLidköping
Spikens fiskeläge
Ett härligt fiskeläge längst ut på Kållandsö i Vänerns skärgård. Här kan man uppleva båtliv, köpa nyrökt fisk, äta på finkrog eller bara glassa lite på ett kafé.
OrtLidköping
Restaurang Sjöboden...
OrtLidköping