Hasse o Tage museet Tomelilla


Ett minst sagt kompakt museum på 15 kvm helt i Hasse & Tage anda. I trakterna spelades flera av deras filmer in och premiärerna gick här i Tomelilla. Missa inte den tegelkamouflerade soldaten.

  • Till start: 488,0 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Tomelilla 
  • Avgift: Ja 


Hasse o Tage museet Tomelilla

Museets som bara är 15 kvadratmeter har kuriosa från de klassiska Hasse & Tage filmerna. Den portabla balkonglådan, en snurrande blommig falukorv, filmen Äppelkriget, filmer, affischer, böcker och prylar ur Hans Alfredson och Tage Danielssons produktioner.

Komikerparet spelade under 70- och 80-talet in flera av sina filmer i Tomelilla Filmer som Äppelkriget, Den enfaldige mördaren samt Jim och piraterna Blom. I Picassos äventyr fick torget i Tomelilla föreställa både Madrid, Paris, London, New York och Rivieran med hjälp av Per Åhlins glasmålningar som var den tidens datoranimation.

När sedan filmerna skulle ha premiär, då var det på biografen Rio här i staden som gällde för så gott som alla deras filmer.

Entrébiljett löser man i intilliggande museishop och café som är skyltat med Biletten.

Läs mera
Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Tosterup slott.
p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 10.0px 0.0px; font: 11.0px 'Trebuchet MS'; color: #000000; -webkit-text-stroke: #000000} ...
OrtTomelilla
Klövasten
Klövasten är ett flyttblock som ligger öppet på slätten i Glemmingebro. Det är 14 x 9 m och är som namnet skvallrar om kluvet på mitten. Forntida skålgropar är också urgröpta.
OrtYstad
Klosterkyrkan och Ystads museum.
Namnet Klosterkyrkan vittnar om att det låg ett gråbrödrakloster här. I den intilliggande östra klosterlängan är Ystads kulturhistoriska museum inrymt. Kafé och museibutik.
OrtYstad
Snogeholms slott...
Ett slott tillika hotell i Sjöbo med intilliggande naturreservat med vandringsleder.
OrtSjöbo
Byvägen 35 - hembageri och kafé.
Byvägen 35 är ett av Skånes bästa bagerier tillika kafé med servering ute i trädgården eller inne i ett smakfullt bevarat fd snickeri. Stenugnsgräddade surdegsbröd av högsta klass.
OrtSimrishamn
Ystad.
Wallander har gjort staden internationellt känd. I det medeltida gatunätet kan man strosa runt timmavis. 
OrtYstad