Hasse o Tage museet Tomelilla


Ett minst sagt kompakt museum på 15 kvm helt i Hasse & Tage anda. I trakterna spelades flera av deras filmer in och premiärerna gick här i Tomelilla. Missa inte den tegelkamouflerade soldaten.

  • Till start: 488,0 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Tomelilla 
  • Avgift: Ja 


Hasse o Tage museet Tomelilla

Museets som bara är 15 kvadratmeter har kuriosa från de klassiska Hasse & Tage filmerna. Den portabla balkonglådan, en snurrande blommig falukorv, filmen Äppelkriget, filmer, affischer, böcker och prylar ur Hans Alfredson och Tage Danielssons produktioner.

Komikerparet spelade under 70- och 80-talet in flera av sina filmer i Tomelilla Filmer som Äppelkriget, Den enfaldige mördaren samt Jim och piraterna Blom. I Picassos äventyr fick torget i Tomelilla föreställa både Madrid, Paris, London, New York och Rivieran med hjälp av Per Åhlins glasmålningar som var den tidens datoranimation.

När sedan filmerna skulle ha premiär, då var det på biografen Rio här i staden som gällde för så gott som alla deras filmer.

Entrébiljett löser man i intilliggande museishop och café som är skyltat med Biletten.

Läs mera
Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Tosterup slott.
p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 10.0px 0.0px; font: 11.0px 'Trebuchet MS'; color: #000000; -webkit-text-stroke: #000000} ...
OrtTomelilla
Bollerups borg.
Ett av Skånes äldsta slott och är en försvarsborg från 1400-talet med vallgravar och beläget på en holme som riktiga borgar skall. Borgen är verkligen värt ett besök.
OrtTomelilla
Klövasten
Klövasten är ett flyttblock som ligger öppet på slätten i Glemmingebro. Det är 14 x 9 m och är som namnet skvallrar om kluvet på mitten. Forntida skålgropar är också urgröpta.
OrtYstad
Olof Viktors bageri och café.
Ett verkligen urmysigt bageri med kafé. Man kan fika ute på gården som är en klassisk fyrkantig gård som skånska bondgårdar brukar vara. Har fått graderingen Mästarklass av White Guide.
OrtYstad
Hjortslingan...
Genom Verkeåns naturreservat och ett antal kulturhistoriska miljöer går färden från Eljaröd till Degeberga. Vackra bokskogar på Linderödsåsen och att få se hjortar är inte osannolikt
OrtSimrishamn
Snogeholms slott...
Ett slott tillika hotell i Sjöbo med intilliggande naturreservat med vandringsleder.
OrtSjöbo