Hovdala slott


  • Till start: 442,5 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Hässleholm 
  • Avgift: Nej 
Laddar..
Stor karta

Ett slott med stor historisk vikt som erbjuder många upplevelser. Vandra fritt runt i parken eller ta en guidad visning. Restaurang med nytolkningar av gamla skånska 1700-tals recept samt ett mysigt kafé.

Hovdala slott

Hovdala slott erbjuder något alla smaker och intressen. Här finns restaurang, kafé, orangeri och en park att strosa runt i samt visningar av slottet. Från slottet utgår även vandringsleder.

Detta slott har prisbelönats för sin varsamma restaurering. Oavsett tidsålder på byggnaderna så är de återställda till så ursprungligt skick man kunnat i regi av Statens Fastighetsverk SFV.

Slottet spelade med sitt läge i gränslandet en viktig roll i krigen mellan Sverige och Danmark på 1600-talet. Går man runt anläggningen så ser man den skyddande vallgrav som fortfarande, numera torrlagd, omger området. Vill man få djupare kunskap så rekommenderas en guidad tur i den Ehrenborgska våningen. Släkten Ehrenborg bebodde slottet under åren 1666-1981.

I orangeriet har man återvänt till att använda det som ett orangeri med olivträd, apelsinträd och en stor hibiskus mm.

På Hovdala slottsrestaurang tolkar man gamla skånska recept från 1700-talet med influenser från det internationella köket. Lunchbuffé eller a la carte med 1600-talsrätter. På kaféet får man inte missa berömda "Hovdalatårtan". För öppettider Slottsrestaurangen.

Trädgård och park är öppna året runt.

Läs mera

Länkar

  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...