Julita wärdshus


Värdshus med mycket hög klass. Drivs av Tommy Myllymäki som vunnit Årets kock och silver i Bocuse d'Or mm. Öppet sommarhalvåret och jul.

  • Till start: 116,1 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Katrineholm 
  • Avgift: Nej 


Julita wärdshus

I anslutning till Julita gård ligger Julita wärdshus, ett par mil utanför Katrineholm. Kocken på stället är ingen mindre än Tommy Myllymäki som blev utsedd till Årets kock 2007 samt vinnare av silver i Bocuse d'Or i Lyon 2011. Menyn är lyxig och består av både sidfläsk, anklever, lamm, gris och fisk. Och efterrätterna gör nog ingen besviken.

Boka bord: 0150-910 50

Länkar

Julita wärdshus
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Julita gård.
Klar 1760 och inredningen är precis som siste ägaren lämnade den. På Skansenvis har byggnader flyttats hit samt djur och växter av sällsynta arter. Även lantbruksmuseum, vandrarhem och Pettsonhus för barnen.
OrtKatrineholm
STF Julita
Julita ligger i hjärtat av Södermanland vid sjön Öljaren. Vandrarhemmet är naturskönt beläget inne på friluftsmuseet Julita - Sveriges Lantbruksmuseum. Som gäst har du tillgång till parkens stora grönområden som gränsar mot sjön.
OrtKatrineholm
Vinön
Vinön som är Hjälmarens största ö är perfekt för en långpromenad, en cykeltur eller med bilen. Hit går en av Sveriges längsta 
OrtÖrebro
Hjälmare kanal och docka...-slussning.
Här kan man uppleva slussning där slussarna öppnas för hand. Platsen ligger halvvägs mellan kanalens sträckning från Arbogaån till Hjälmaren mellan vilka det går en båtlinje.
OrtArboga
Hjälmaren runt...
Hjälmaren är landets fjärde största sjö och runt sjön ligger de medeltida städerna Arboga, Kungsör och Örebro. Mest tidskrävande på rundturen är vägfärjan till Vinön (40 min enkel).
OrtArboga