Kackelstugan


En mysig gammal gård med inspiration för själen och en riktigt bra där man tillagar fd kacklande kyckling som basföda och serverar sin egen öl samt vandarhem. Öppet sommartid.

  • Till start: 294,7 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Öland 
  • Avgift: Nej 


Kackelstugan

Kackelstugan är ett sommaröppet bildningscentrum med tillhörande restaurang och en scen som årligen lockar till sig en rad kända artister.

Maten är, som förstås av namnet, främst baserad på kyckling och det är där man briljerar. Gott och prisvärt med avslappnad och trevlig servis. Att äta på den mysiga lilla gårdsplanen är en upplevelse. Eget öl brygger man också som Kackelale och Ölands lager samt egenimporterade viner.

Man har även ett vandrarhem som erbjuder boende från 15 april till 15 oktober.

Västra Sörbys Bygata 16,  Borgholm

Tel: 0485-56 02 36 

Länkar

Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Ismanstorps fornborg
Borgen är extremt välbevarad och har 95 intakta husgrunder. Borgen byggdes redan på 200-talet och beboddes ända till 600-talet. En storslagen plats.
OrtBorgholm
Stora Rör...
Här gick en färjelinje innan Ölandsbron som man ser härifrån på håll byggdes. På Stora Rör hamnkrog äter man gott eller så fikar man på Mormors Stenugnsbageri & Kaffestuga, båda med härlig utsikt över Kalmarsund.
OrtBorgholm
Solliden
Här firar kronprinsessan Victoria sin födelsedag den 14:e juli varje år. Imponerande arkitektur och flera parker. Öppet sommarhalvåret. Slottskafé och butik.
OrtBorgholm
Borgholms slottsruin
Borgholms slottsruin är en av Ölands populäraste turistattraktioner. Det praktfulla barockslottet som man lät förfalla och slutligen drabbades av brand. Riddarskolor, guidningar och konserter. 
OrtBorgholm
Köpingsvik – en semesterpärla.
Härligt bad, strandkrogar och flera kaféer. Normalt varmare badvatten än Böda tack vare pålandsvind. Promenad- eller cykelavstånd till Borgholm.
OrtBorgholm
Kapelludden
En vacker och mytomspunnen plats med ödekyrkan och ett magiskt kors i sten, en fyr och fiskebodar.
OrtBorgholm