Kackelstugan


En mysig gammal gård med inspiration för själen och en riktigt bra där man tillagar fd kacklande kyckling som basföda och serverar sin egen öl samt vandarhem. Öppet sommartid.

  • Till start: 294,7 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Öland 
  • Avgift: Nej 


Kackelstugan

Kackelstugan är ett sommaröppet bildningscentrum med tillhörande restaurang och en scen som årligen lockar till sig en rad kända artister.

Maten är, som förstås av namnet, främst baserad på kyckling och det är där man briljerar. Gott och prisvärt med avslappnad och trevlig servis. Att äta på den mysiga lilla gårdsplanen är en upplevelse. Eget öl brygger man också som Kackelale och Ölands lager samt egenimporterade viner.

Man har även ett vandrarhem som erbjuder boende från 15 april till 15 oktober.

Västra Sörbys Bygata 16,  Borgholm

Tel: 0485-56 02 36 

Länkar

Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


VIDA museum och konsthall.
Paret Kamras startade konstmuseet i nära samarbete med Bertil Vallien och Ulrika Hydman-Vallien vilka tillsammans med Ulf Trotzig har permanenta utställningar här. Sagolikt vackert beläget.
OrtBorgholm
Ismanstorps fornborg
Borgen är extremt välbevarad och har 95 intakta husgrunder. Borgen byggdes redan på 200-talet och beboddes ända till 600-talet. En storslagen plats.
OrtBorgholm
Himmelsberga Ölands museum
Ett friluftsmuseum där basen består av en traditionell Öländsk radby. Förutom byggnader går djur i hagar. Handelsbod, konstmuseum och kafé.  Öppet sommartid och vissa helger.
OrtBorgholm
Borgholms slottsruin
Borgholms slottsruin är en av Ölands populäraste turistattraktioner. Det praktfulla barockslottet som man lät förfalla och slutligen drabbades av brand. Riddarskolor, guidningar och konserter. 
OrtBorgholm
Hotell Borgholm
Karin Fransson har gjort succé som TV-kock samt matpratare i radio. Hon driver denna fantastiska krog, som det förstås, även är hotell. En stjärna i Guide Michelin.  
OrtBorgholm
Gråborg
Gråborg är en fornborg som tros ha haft två storhetstider. En under folkvandringstid och en under medeltid. Strax intill ligger St Knuts ödekyrka. 
OrtMörbylånga