Kackelstugan


En mysig gammal gård med inspiration för själen och en riktigt bra där man tillagar fd kacklande kyckling som basföda och serverar sin egen öl samt vandarhem. Öppet sommartid.

  • Till start: 294,7 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Öland 
  • Avgift: Nej 


Kackelstugan

Kackelstugan är ett sommaröppet bildningscentrum med tillhörande restaurang och en scen som årligen lockar till sig en rad kända artister.

Maten är, som förstås av namnet, främst baserad på kyckling och det är där man briljerar. Gott och prisvärt med avslappnad och trevlig servis. Att äta på den mysiga lilla gårdsplanen är en upplevelse. Eget öl brygger man också som Kackelale och Ölands lager samt egenimporterade viner.

Man har även ett vandrarhem som erbjuder boende från 15 april till 15 oktober.

Västra Sörbys Bygata 16,  Borgholm

Tel: 0485-56 02 36 

Länkar

Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Stora Rör...
Här gick en färjelinje innan Ölandsbron som man ser härifrån på håll byggdes. På Stora Rör hamnkrog äter man gott eller så fikar man på Mormors Stenugnsbageri & Kaffestuga, båda med härlig utsikt över Kalmarsund.
OrtBorgholm
Solliden
Här firar kronprinsessan Victoria sin födelsedag den 14:e juli varje år. Imponerande arkitektur och flera parker. Öppet sommarhalvåret. Slottskafé och butik.
OrtBorgholm
Himmelsberga Ölands museum
Ett friluftsmuseum där basen består av en traditionell Öländsk radby. Förutom byggnader går djur i hagar. Handelsbod, konstmuseum och kafé.  Öppet sommartid och vissa helger.
OrtBorgholm
Köpingsvik – en semesterpärla.
Härligt bad, strandkrogar och flera kaféer. Normalt varmare badvatten än Böda tack vare pålandsvind. Promenad- eller cykelavstånd till Borgholm.
OrtBorgholm
Gråborg
Gråborg är en fornborg som tros ha haft två storhetstider. En under folkvandringstid och en under medeltid. Strax intill ligger St Knuts ödekyrka. 
OrtMörbylånga