Sigsarve


Från parkeringen går man bara en kort bit till en magisk utsikt. Är man rask i kroppen så bör man ta sig ned för en härlig promenad på klapperstanden och titta närmare på fiskebodarna.

  • Till start: 167,6 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Hangvar 
  • Avgift: Nej 


Sigsarve

Från parkeringen går man en kort bit till en magisk utsikt. Är man rask i kroppen så bör man ta sig ned till klapperstanden och fiskebodarna.

Att promenera längs klappperstenstranden i Sigsarve är verkligen en magisk upplevelse där man går med havet på ena sidan och hör klippor på den andra.

Men innan man kommit ned dit kan man njuta av härlig utsikt. Ned till stranden går en liten stig och c:a 20 meter från stigen finns ett stup utan skyddsräcken.

Var aktsam!

Sigsarve
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Nordligaste Gotland med Stenkusten.
Längst norrut på själva ön från Hallshuk till Fårsösund via den fina kustvägen kallad Stenkusten. Bläse kalkbruksmuseum, ett gammalt kalkbrott med klarblått vatten, öns största insjö, samt Bungemuseet.
OrtGotland
Hångers källa Lärbro
Sverige och Finlands populäraste psalm skrevs av Isak Kolmodin som sägs ha fått inspirationen härifrån. Vacker plats och källan är nästan dold i  grönska. 
OrtLärbro
Tingstäde träsk
Sjöar på Gotland kallas träsk. Tingstäde träsk är en populär badsjö med flera intressanta kulturinslag att besöka i närområdet ifall solen går i moln.
OrtTingstäde
Gotlands Försvarsmuseum
Ett försvarsmuseum där samtliga vapengrenar är representerade och visar försvar från forntid till nutid.
OrtTingstäde
Nyhamns fiskeläge
Naturskönt beläget fiskeläge 15 km från Visby. 
OrtLummelunda
Roadtrip från Visby norrut.
Första anhalt Lummelunda med grottor samt en charmig park. Därefter radas naturupplevelser upp; Gotlands största rauk Jungfruklint, Irevikens bad, klippstranden på Sigsarve och utsikten vid Hallshuk.
OrtGotland