Sigsarve


Från parkeringen går man bara en kort bit till en magisk utsikt. Är man rask i kroppen så bör man ta sig ned för en härlig promenad på klapperstanden och titta närmare på fiskebodarna.

  • Till start: 167,6 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Hangvar 
  • Avgift: Nej 


Sigsarve

Från parkeringen går man en kort bit till en magisk utsikt. Är man rask i kroppen så bör man ta sig ned till klapperstanden och fiskebodarna.

Att promenera längs klappperstenstranden i Sigsarve är verkligen en magisk upplevelse där man går med havet på ena sidan och hör klippor på den andra.

Men innan man kommit ned dit kan man njuta av härlig utsikt. Ned till stranden går en liten stig och c:a 20 meter från stigen finns ett stup utan skyddsräcken.

Var aktsam!

Sigsarve
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Lickershamn Jungfruklint
Gotlands högsta rauk ligger en bit från Lickershamn som med sin rejäla pir är ett vanligt stopp för sjöfarare från fastlandet. Lång stenstrand för bad.
OrtLickershamn
Nordligaste Gotland med Stenkusten.
Längst norrut på själva ön från Hallshuk till Fårsösund via den fina kustvägen kallad Stenkusten. Bläse kalkbruksmuseum, ett gammalt kalkbrott med klarblått vatten, öns största insjö, samt Bungemuseet.
OrtGotland
Hallshuk
Klinten ovanför fiskeläget i Halllshuks gamla fiskeläge är i särklass. Vandra runt högt på den 25 m höga klinten eller nere bland fiskebodarna. 
OrtGotland
Hångers källa Lärbro
Sverige och Finlands populäraste psalm skrevs av Isak Kolmodin som sägs ha fått inspirationen härifrån. Vacker plats och källan är nästan dold i  grönska. 
OrtLärbro
Tingstäde träsk
Sjöar på Gotland kallas träsk. Tingstäde träsk är en populär badsjö med flera intressanta kulturinslag att besöka i närområdet ifall solen går i moln.
OrtTingstäde
Nyhamns fiskeläge
Naturskönt beläget fiskeläge 15 km från Visby. 
OrtLummelunda