Tantolunden och norra Årstaviken.


  • Till start: 2,6 Km 
  • Längd: 3,3 km 
  • Stopp:
  • Ort: Södermalm 
  • Avgift: Nej 
Tantolunden och norra Årstaviken.
Stor karta

PROMENAD -
Med start i Hornstull följs Årstaviken med mycket sevärt som picknicktäta Tantolunden, två koloniträdgårdar en gammal järnvägsbro och en spång på vattnet.

Sevärdhet 1 av 8

Loopen

En restaurang på pontoner på vattnet. Härligt sydländska palmer och karibien inspirerad meny. Restaurang Loopen öppnade på bryggan 1975 och namnet Loopen betyder ingenting utan hämtades från en skiva med Kalle Sändare. Man har inspirerats av både Sverige och Karibien och har därför kombinerat både miljön, maten och drycken i en härlig blandning. Man är lite extra stolt för sitt direktimporterade öl från Trinidad & Tobago, Carib. Skål!

Öppettider:
Sommartid alla dagar 11-22 på sommaren, ej bordsbokning.

Vinterhalvåret lördagar & söndagar kl.12-16.
Adress: Hornstulls Strand 6

Länkar

Tantolundens park

En mycket populär park nära kolonilotter, strandbad, restauranger och fik. Här finns även nyrenoverad minigolf. Har man ork rekommenderas en avstickare till utsiktsplatsen på höjden med milsvid utsikt en klar dag.

Tanto södra koloni

Dunderhärliga små lotter (med låång kötid) där man alltid kan se någon stå och påta i jorden. Kolonin har funnits sedan 1915.

Årsta gamla järnvägsbro

Ja det här är nog en av Sveriges vackraste broar. Här har tågen åkt in och ut från staden sedan 1929. Nu kompletterad med en modernare Årstabro.

Sachsska Barnsjukhuset

Stockholmarnas shoppinglust har fört en del gott med sig också. 1907 donerade familjen Sachs (som ägde varuhuset NK) pengar till byggandet av barnsjukhuset, som vårdat krassliga barn sedan 1911.

Eriksdalslundens koloniområde

Ett av stadens, tillsammans med Barnängen, första organiserade koloniområden av Anna Lindhagen och Anna Åbergsson. Eriksdalslundens koloniområde sträcker sig från Skanstullsbron fram till Vickergatans backe ner mot Årstaviken.

Skrovet

Årstavikens båtklubb bildades redan 1898. Då var det gissningvis mer segelbåtar än det är idag. På land och på brygga serverar man enklare lunchrätter eller fika och en öl eller ett glas vin finns att skölja ned med. Strikt öppet under sommarmånaderna men stänger om det regnar så kika i väderrapporterna istället för hemsidan om ni vill veta ifall ni tas emot. Genommysigt och runtomkring kan man strosa sig alldeles tossig i vackra miljöer.

Tel: 08-641 71 80

Länkar

Eriksdalsbadet

Vinter som sommar, här kan du njuta av vattenrushkanor, simma mot strömmen eller ligga ute i gräset med resten av Stockholms barnfamiljer på sommaren. Glassen är inte billig och inte kaffet heller, men det fläktar skönt! Eriksdalsbadet är Sveriges nationalarena för simsport.

Utomhusbadet öppet 20/5 till 25/8:
Mån-torsdag 06.30-20.00
Fredag 06.30-19.00
Lör-söndag 09.00-18.00

Länkar

  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...