Zorngården


Zorngården är ett av Sveriges mest berömda konstnärshem och tjänstgjort som museum sedan 1942. Byggt och inrett kring sekelskiftet 1900 av Anders och Emma Zorn står det idag närmast orört sedan deras tid.

  • Till start: 269,8 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Mora 
  • Avgift: Ja 


Zorngården

Zorngården inreddes kring sekelskiftet 1900 av Anders och Emma Zorn det står idag närmast orört sedan deras tid. Det är ett av Sveriges mest berömda konstnärshem och har varit museum sedan 1942 då gården donerade till staten.

I de originellt inredda rummen blandas konst och konsthantverk från hela världen med det mest lokala som kurbits och dalatradition. Målningar av äldre mästare, möbler som Zorn själv designat, antika marmorskulpturer och vävda tapeter. Särskilt spektakulärt är Stora rummet med hela 9 meter i takhöjd.

Visning av Zorngården sker enbart i guidade turer (max 15 personer). Boka plats i förväg rekommenderas via info@zorn.se eller ringa 0250-592310. Visning sex dagar i veckan och sommartid dagligen.

Adress: Vasagatan 36, Mora

Läs mera
Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Vasaloppsmuseet
VasaloppsMuseet invigdes och öppnades i mars 1994 och det ligger vid den berömda Vasaloppsmålportalen i Mora. Fri entré.
OrtMora
Gesundaberget
Skidåkning på vintern, vandring och mountainbike på sommaren. Milsvid utsikt över Siljan och Sollerön 514 m ö h. Till toppen antingen vandrar man upp eller tar liften.
OrtMora
Fryksås
Upplev en av Sveriges äldsta och största fäbodmiljöer. Lägg till en sagolik utsikt över Orsasjön och en möjlighet att äta på hotellet i denna inramning så inser man Fryksås popularitet.
OrtOrsa
Karl-Tövåsens fäbod.
Denna fäbod är verkligen värd ett besök. En av de sista riktigt levande fäbodarna i landet med anor från 1600-talet. I entréavgiften ingår guidning. Fika med kokkaffe och bak. 
OrtRättvik
Helvetesfallet
Upplev Helvetesfallet på en hängbro över Ämån som kastar sig brusande längs en kanjon med mer än 30 meter höga bergväggar. 
OrtOrsa
Dalhalla - guidad tur
En guidning om Dalhallas historia från meteoritnedslaget till dagens konsertarena inklusive utställning om Draggängarnas kalkbrott.
OrtRättvik