Kanaler och insjöturer

Resor på Göta-, Kinda- och Strömsholms mfl kanaler samt båttrafik på sjöar.

14 st
Sök nära
Sergels Torg 2, Stockholm Ändra
Uppdatera
Ort eller adress x

Ange startplats för sökningar och vägbeskrivninger

Hjälmare kanal och docka...-slussning.
Här kan man uppleva slussning där slussarna öppnas för hand. Platsen ligger halvvägs mellan kanalens sträckning från Arbogaån till Hjälmaren mellan vilka det går en båtlinje.
OrtArboga
Göta kanal från Östersjön till Vänern...
Bortsett från trappor vid slussarna så är en kanalresa på cykel längs en kanal i stort sett helt horisontell. Vilket innebär plan och cykelvänlig väg där hästar tidigare drog båtar fram.
OrtMotala
Vinön
Vinön som är Hjälmarens största ö är perfekt för en långpromenad, en cykeltur eller med bilen. Hit går en av Sveriges längsta 
OrtÖrebro
Söderköping
Söderköping anses av många som en av Sveriges allra mest pittoreska. Här bjuds man på båtliv vid Göta kanal, en glassrestaurang, ett utsiktsberg för den spänstige och massor med kulturhistoria och småortsgemyt.
OrtSöderköping
Norsholms sluss och Kapten Billes...
Där snabbtåget från Stockholm visslar förbli ligger Norsholms sluss som är en del av Göta kanal. En bit från slussen ligger Kapten Billes där man kan hyra cykel, kanot eller bara äta gott eller fika.
OrtNorrköping
Hovetorp sluss - Kinda kanal...
Detta är ett noga utvalt utflyktsmål som besökts och kan rekommenderas. Vi jobbar just nu med att färdigställa texter och allmän information samt att redigera fler bilder till bildspel.
OrtLinköping
Rimforsa hamn - Kinda kanal...
Detta är ett noga utvalt utflyktsmål som besökts och kan rekommenderas. Vi jobbar just nu med att färdigställa texter och allmän information samt att redigera fler bilder till bildspel.
OrtKinda
Strömmens sluss
Slussen ingår i Dalslands kanal ligger vackert vid sjön Ånimmen och här passar det perfekt att rasta och har man tur kan man få uppleva en slussning av den handdrivna slussen.
OrtArray
Snäcke slusstation.
Slussen har en nivåskillnad på hela tre meter på en enkelsluss vilket gör en slussning spektakulär att uppleva. Slussen är en del av Snäcke Kanal och sammanbinder sjön Östebosjön med sjön Ånimmen.
OrtMellerud
Köpmannebro slusstation
Här börjar Dalslands kanal och det är inte bara den första utan även den största slussen som förbinder Vänern med Svanefjorden. Här säljs läsk och glass och så passa på att ta en svalkande paus.
OrtMellerud
Håverudsakvedukten
När man insåg att förhållandena omöjliggjorde bygget av en sluss här kom Nils Ericson på den geniala idén med en akvedukt. Denna ihop med korsande landsvägs- och järnvägsbro gör platsen mycket sevärd.
OrtArray
Långbrons sluss
En sluss uppkallad efter en stenbro från 1800-talet. Denna sluss är Dalslands kanals grundate med endast 3 dm höjdskillnad. Intill i en gammal tvättstuga är sevärda Galleri Långbron inrymt.
OrtBengtsfors
Billingsfors slusstation...
Slusstationen i Billingsfors har två enkelslussar som leder från Bengtsbrohöljen till sjön Laxsjön. De är en del av Dalslands kanal. Intill ligger brukets herrgård med park och friluftsteater.
OrtBengtsfors
Ivön och Ivö klack...
Ivön nås med vägfärja från Barum. Ön hade tidigare en borg av vilken ruinerna finns kvar att beskåda. Kyrkan med sin legendomspunna Ursuas källa och vandra kring natursköna Ivö klack gör utflykten komplett.
OrtKristianstad




Ämnen

55 st

Samtliga skärgårdsöar.

Här har vi samlat skärgårdsöar som är värda ett besök. En perfekt dagsutflykt eller varför inte en sommarweekend med övernattning?
17 st

Skärgårdskrogar

Skärgårdskrogar som är värda den ibland långa resan dit. Några är vinteröppna men passa på under sommaren då är alla öppna.
6 st

Badstränder i skärgården.

Med några få undantag så finns de bästa stränderna nära Stockholm ute i skärgården. Vi har valt ut de bästa stränderna eller öar med flera allternativ. 
9 st

Båtluffarleder.

Här är några förslag på luffning längs några båtluffarleder. 
14 st

Kanaler och insjöturer

Resor på Göta-, Kinda- och Strömsholms mfl kanaler samt båttrafik på sjöar.