Fårö fyr


En fyr på Fårös nordostligaste udde som varnat sjöfarare för de förrädiska sandbankarna sedan 1847. Intill fyren ligger två badplatser, Norsta Auren och Skalasands sandstrand.

  • Till start: 169,8 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Gotland 
  • Avgift: Nej 


Fårö fyr

Fårö fyr ligger vid Fårös nordostligaste udde varifrån det är hela 176 km till Hoburgsgubben på Gotlands sydspets

Fyren har varit i bruk sen 1847 som ett riktmärke över ön samt för att varna för Salvorevs förrädiska sandbankar.

Idag är det ett populärt utflyktsmål och intill fyren finns den vackra badstranden Norsta Auren och Skalasands sandstrand.

Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Ullahau
Att bo granne med ett flygsandfält som Ullahau ställde ofta till problem. På 1800-talet lyckades man binda sanden genom att plantera tallar. Mycket rofyllt att ströva runt i denna säregna natur.
OrtFårö
Sudersand
Fårös och kanske Gotlands allra bästa strand. Intill ligger camping och stugby med flera bespisningsalternativ. Tempererad pool finns vid Badrestaurangen.  Vandra längs stranden görs med fördel året om.
OrtFårö
Helgumannen
En samling fiskebodar inom Digerhuvuds naturreservat. Idag används fiskebodarna för fritidsfiske men förr om åren var strömmingsfisket en viktig näringskälla.
OrtFårö
Digerhuvud
Digerhuvud naturreservat är Gotlands största raukområde med hundratals raukar längs den 3,5 km långa stranden och några är så höga som 8 meter.
OrtFårö
Gamle Hamn
På medeltiden låg här just en gammal hamn som man ser spår av inåt land. Det som drar besökare hit är främste en av Fårös mest kända raukar kaffekoppen.
OrtFårö
Lergrav
Ett raukområde med raukar kallade Lergravsporten och Madonnan med barnet. Alldeles intill ligger en fiskrestaurang där man även kan fika.
OrtGotland