Fårö fyr


En fyr på Fårös nordostligaste udde som varnat sjöfarare för de förrädiska sandbankarna sedan 1847. Intill fyren ligger två badplatser, Norsta Auren och Skalasands sandstrand.

  • Till start: 169,8 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Gotland 
  • Avgift: Nej 


Fårö fyr

Fårö fyr ligger vid Fårös nordostligaste udde varifrån det är hela 176 km till Hoburgsgubben på Gotlands sydspets

Fyren har varit i bruk sen 1847 som ett riktmärke över ön samt för att varna för Salvorevs förrädiska sandbankar.

Idag är det ett populärt utflyktsmål och intill fyren finns den vackra badstranden Norsta Auren och Skalasands sandstrand.

Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Ullahau
Att bo granne med ett flygsandfält som Ullahau ställde ofta till problem. På 1800-talet lyckades man binda sanden genom att plantera tallar. Mycket rofyllt att ströva runt i denna säregna natur.
OrtFårö
Gamle Hamn
På medeltiden låg här just en gammal hamn som man ser spår av inåt land. Det som drar besökare hit är främste en av Fårös mest kända raukar kaffekoppen.
OrtFårö
Fårö runt
Vi tar oss runt på sagolikt vackra vägar förbi de mest vykortskända raukområdena och avslutar vid en av Gotlands populäraste stränder Sudersand.  
OrtFårö
Bungemuseet
Ett av Sveriges största friluftsmuseer med byggnader från tre århundraden. När man i början av 1900-talet skulle riva en 1600-talsgård väcktes idén. Mycket intressanta visningar. Öppet sommartid.
OrtGotland
Blå lagunen
Ett gammalt kalkbrott som när det vattenfyllts blivit en badupplevelse med sitt kristallklara vatten och som når högre badtemperaturer än närliggande havet.
OrtGotland
Lergrav
Ett raukområde med raukar kallade Lergravsporten och Madonnan med barnet. Alldeles intill ligger en fiskrestaurang där man även kan fika.
OrtGotland