Langhammars


Langharmmars är en av Gotlands populäraste sevärdheter och är ett stort raukområde omgivet av klappersten.

  • Till start: 162,1 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Fårö 
  • Avgift: Nej 


Langhammars

Langhammars raukområde är en av Gotlands mest besökta sevärdheter. Ofta besöker man området på samma gång som närliggande Digerhuvud.

De storslagna raukarna är omgivna av klapperstensstrand. Mest kända rauken heter Langhammarsgubben

Langhammars
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Sudersand
Fårös och kanske Gotlands allra bästa strand. Intill ligger camping och stugby med flera bespisningsalternativ. Tempererad pool finns vid Badrestaurangen.  Vandra längs stranden görs med fördel året om.
OrtFårö
Gamle Hamn
På medeltiden låg här just en gammal hamn som man ser spår av inåt land. Det som drar besökare hit är främste en av Fårös mest kända raukar kaffekoppen.
OrtFårö
Fårö fyr
En fyr på Fårös nordostligaste udde som varnat sjöfarare för de förrädiska sandbankarna sedan 1847. Intill fyren ligger två badplatser, Norsta Auren och Skalasands sandstrand.
OrtFårö
Ryssnäs och Engelska kyrkogården
Under mitten av 1800-talet utkämpades Krimkriget mellan Ryssland och de allierade Frankrike och England vilka kom att använda Fårösunds hamn. När kolera bröt ut begravde man de döda här.
OrtFårö
Fårö runt
Vi tar oss runt på sagolikt vackra vägar förbi de mest vykortskända raukområdena och avslutar vid en av Gotlands populäraste stränder Sudersand.  
OrtFårö
Blå lagunen
Ett gammalt kalkbrott som när det vattenfyllts blivit en badupplevelse med sitt kristallklara vatten och som når högre badtemperaturer än närliggande havet.
OrtGotland