Langhammars


Langharmmars är en av Gotlands populäraste sevärdheter och är ett stort raukområde omgivet av klappersten.

  • Till start: 162,1 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Fårö 
  • Avgift: Nej 


Langhammars

Langhammars raukområde är en av Gotlands mest besökta sevärdheter. Ofta besöker man området på samma gång som närliggande Digerhuvud.

De storslagna raukarna är omgivna av klapperstensstrand. Mest kända rauken heter Langhammarsgubben

Langhammars
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Digerhuvud
Digerhuvud naturreservat är Gotlands största raukområde med hundratals raukar längs den 3,5 km långa stranden och några är så höga som 8 meter.
OrtFårö
Ullahau
Att bo granne med ett flygsandfält som Ullahau ställde ofta till problem. På 1800-talet lyckades man binda sanden genom att plantera tallar. Mycket rofyllt att ströva runt i denna säregna natur.
OrtFårö
Sudersand
Fårös och kanske Gotlands allra bästa strand. Intill ligger camping och stugby med flera bespisningsalternativ. Tempererad pool finns vid Badrestaurangen.  Vandra längs stranden görs med fördel året om.
OrtFårö
Bästeträsk
Bästeträsk är Gotlands största insjö och ingår i naturreservatet med samma namn. Vattnet är kristallklart och temperaturerna högre  än i havet.
OrtGotland
Bungemuseet
Ett av Sveriges största friluftsmuseer med byggnader från tre århundraden. När man i början av 1900-talet skulle riva en 1600-talsgård väcktes idén. Mycket intressanta visningar. Öppet sommartid.
OrtGotland
Bläse kalkbruksmuseum
Likt två kyrktorn med en kortegeväg tornar de två skorstenarna upp sig där den gamla rälsen passerar mellan dem. Intressant museum i vacker omgivning vid havet. Restaurang och kafé. 
OrtGotland