Sudersand


Fårös och kanske Gotlands allra bästa strand. Intill ligger camping och stugby med flera bespisningsalternativ. Tempererad pool finns vid Badrestaurangen.  Vandra längs stranden görs med fördel året om.

  • Till start: 168,1 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Gotland 
  • Avgift: Nej 


Sudersand

Fårös och kanske Gotlands bästa strand. 

Det är en långgrund och barnvänlig badvik med finkornig sandstrand och är en av öns finaste. I anslutning till Sudersand finns en stugby, två campingplatser och en restaurang. Det finns även en tempererat pool vid Badrestaurangen.

Vid badrestaurangen finns en asfalterad väg till stranden som underlättar för rullstolsburna eller rullatorer.

Sudersands ljus är intensivt och detta har gjort att många konstnärer gillar platsen. Stranden kan med fördel besökas året runt för promenader och kontemplation.

Läs mera
Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Langhammars
Langharmmars är en av Gotlands populäraste sevärdheter och är ett stort raukområde omgivet av klappersten.
OrtFårö
Helgumannen
En samling fiskebodar inom Digerhuvuds naturreservat. Idag används fiskebodarna för fritidsfiske men förr om åren var strömmingsfisket en viktig näringskälla.
OrtFårö
Gamle Hamn
På medeltiden låg här just en gammal hamn som man ser spår av inåt land. Det som drar besökare hit är främste en av Fårös mest kända raukar kaffekoppen.
OrtFårö
Ryssnäs och Engelska kyrkogården
Under mitten av 1800-talet utkämpades Krimkriget mellan Ryssland och de allierade Frankrike och England vilka kom att använda Fårösunds hamn. När kolera bröt ut begravde man de döda här.
OrtFårö
Bungemuseet
Ett av Sveriges största friluftsmuseer med byggnader från tre århundraden. När man i början av 1900-talet skulle riva en 1600-talsgård väcktes idén. Mycket intressanta visningar. Öppet sommartid.
OrtGotland
Blå lagunen
Ett gammalt kalkbrott som när det vattenfyllts blivit en badupplevelse med sitt kristallklara vatten och som når högre badtemperaturer än närliggande havet.
OrtGotland