Sudersand


Fårös och kanske Gotlands allra bästa strand. Intill ligger camping och stugby med flera bespisningsalternativ. Tempererad pool finns vid Badrestaurangen.  Vandra längs stranden görs med fördel året om.

  • Till start: 168,1 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Gotland 
  • Avgift: Nej 


Sudersand

Fårös och kanske Gotlands bästa strand. 

Det är en långgrund och barnvänlig badvik med finkornig sandstrand och är en av öns finaste. I anslutning till Sudersand finns en stugby, två campingplatser och en restaurang. Det finns även en tempererat pool vid Badrestaurangen.

Vid badrestaurangen finns en asfalterad väg till stranden som underlättar för rullstolsburna eller rullatorer.

Sudersands ljus är intensivt och detta har gjort att många konstnärer gillar platsen. Stranden kan med fördel besökas året runt för promenader och kontemplation.

Läs mera
Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Ullahau
Att bo granne med ett flygsandfält som Ullahau ställde ofta till problem. På 1800-talet lyckades man binda sanden genom att plantera tallar. Mycket rofyllt att ströva runt i denna säregna natur.
OrtFårö
Langhammars
Langharmmars är en av Gotlands populäraste sevärdheter och är ett stort raukområde omgivet av klappersten.
OrtFårö
Helgumannen
En samling fiskebodar inom Digerhuvuds naturreservat. Idag används fiskebodarna för fritidsfiske men förr om åren var strömmingsfisket en viktig näringskälla.
OrtFårö
Gamle Hamn
På medeltiden låg här just en gammal hamn som man ser spår av inåt land. Det som drar besökare hit är främste en av Fårös mest kända raukar kaffekoppen.
OrtFårö
Digerhuvud
Digerhuvud naturreservat är Gotlands största raukområde med hundratals raukar längs den 3,5 km långa stranden och några är så höga som 8 meter.
OrtFårö
Fårö runt
Vi tar oss runt på sagolikt vackra vägar förbi de mest vykortskända raukområdena och avslutar vid en av Gotlands populäraste stränder Sudersand.  
OrtFårö