Monica Z – Hagfors minnesmuseum...


  • Till start: 257,3 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Hagfors 
  • Avgift: Ja 


Monica Z – Hagfors minnesmuseum

En utställning om Monica Zetterlunds liv samt Hagfors historia.

Möt världsartisten Monica Zetterlund i bild och musik. Scenkläder från såväl musik- som revyscenen samt en vacker bildutställning från hennes tidiga år. Utställningen ackompanjeras av Monicas sköna stämma.

En avdelning av museet visar livet på bruksorten och den omfattande musik- och idrottshistoria som präglade Monica under uppväxten.

Monica Zetterlundmuseet

Uvedsvägen 22  Hagfors

Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Nordmark gruvmuseum...
Ett museum som både har en central utställning med föremål inomhus och ute men är i övrigt bestående av en rad byggnader i omgivningarna. Karta finns vid museet.
OrtFilipstad
Geijersgården Ransäter...
Erik Gustaf Geijer, den berömde historikern och medlemmen av Svenska Akademien och växte upp på denna gård. Han är en av tre kulturpersonligheter som bott här. Bland annat han som skrev Å jänta och ja. Bara en sån sak.
OrtMunkfors
Tossebergsklätten utsikt och lunchkafé...
En mäktig utsikt över Frykensjöarna väntar uppe på toppen men som om inte det vore nog finns ett utsiktstorn här uppe. I bottenvåningen fika med hembakt eller lunch. Rastbord för medhavt.
OrtSunne
Mårbacka minnesgård...
Även kallat Selma Lagerlöfs Mårbacka och är en storbondgård i Sunne kommun. Välj att vandra runt omgivningen och ett museum i en lada eller betala fullt som inkluderar visning av gården.
OrtSunne
Sahlströmsgården...
De tre syskonen Sahlström som växte upp här blev stora inom varsin konst- och hantverksdisciplin. Sömnad, möbelsnickeri och tavelmåleri förevisas. Intill själva gården finns boende med restaurang och fika.
OrtTorsby