Monica Z – Hagfors minnesmuseum...


  • Till start: 257,3 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Hagfors 
  • Avgift: Ja 


Monica Z – Hagfors minnesmuseum

En utställning om Monica Zetterlunds liv samt Hagfors historia.

Möt världsartisten Monica Zetterlund i bild och musik. Scenkläder från såväl musik- som revyscenen samt en vacker bildutställning från hennes tidiga år. Utställningen ackompanjeras av Monicas sköna stämma.

En avdelning av museet visar livet på bruksorten och den omfattande musik- och idrottshistoria som präglade Monica under uppväxten.

Monica Zetterlundmuseet

Uvedsvägen 22  Hagfors

Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Motjärnshyttan
OrtArray
Gamla Bruket Munkfors...
Munkfors är en ort som fortfarande lever av järnhantering. Dock är denna del av bruket museal. Järnbruk har varit på platen sedan 1670. Intill bruket ligger Klarälvens högsta naturliga vattenfall.
OrtMunkfors
Geijersgården Ransäter...
Erik Gustaf Geijer, den berömde historikern och medlemmen av Svenska Akademien och växte upp på denna gård. Han är en av tre kulturpersonligheter som bott här. Bland annat han som skrev Å jänta och ja. Bara en sån sak.
OrtMunkfors
Långban gruvby och kulturby...
Vandra runt i den industrimiljö som var bröderna John och Nils Ericssons uppväxtort. Det är inte bara en av världens märkligaste mineralfyndort utan ett center för en kulturaktiviteter. Infoskyltar guidar i området.
OrtFilipstad
Mårbacka minnesgård...
Även kallat Selma Lagerlöfs Mårbacka och är en storbondgård i Sunne kommun. Välj att vandra runt omgivningen och ett museum i en lada eller betala fullt som inkluderar visning av gården.
OrtSunne
Sundsbergs gård...
Gården från mitten av 1700-talet förekommer i Gösta Berlings saga under namnet Björne gård. Här finns konsthall, kafé och ett museum som visar tre seklers boende. Även Skogs- och tandläkarmuseum samt en textilkammare.
OrtSunne