Sahlströmsgården...


De tre syskonen Sahlström som växte upp här blev stora inom varsin konst- och hantverksdisciplin. Sömnad, möbelsnickeri och tavelmåleri förevisas. Intill själva gården finns boende med restaurang och fika.

  • Till start: 297,1 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Torsby 
  • Avgift: Nej 


Sahlströmsgården

Sahlströmsgården i Torsby speglar tre konstnärsöden från Utterbyn. Konstnärssyskonen Anna, Bror och Ida Sahlström.

Tre konstnärsöden från Utterbyn, Anna, Bror och Ida Sahlström. Hit tog sig även deras konstnärsvänner Ivan Aguéli, Carl Wilhelmsson, Siri Derkert, Einar Nerman, Karl Nordström med flera.

På en visning i gården kan man uppleva Idas fantastiska gardiner och textilier, Brors träskulpturer och Annas målerier och träsnitt.

Här finns även restaurang, hotell och butik med konsthantverk.

Länkar

Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Tossebergsklätten utsikt och lunchkafé...
En mäktig utsikt över Frykensjöarna väntar uppe på toppen men som om inte det vore nog finns ett utsiktstorn här uppe. I bottenvåningen fika med hembakt eller lunch. Rastbord för medhavt.
OrtSunne
Gräsmarks kyrka.
En mycket populär bröllopskyrka främst för att läget vid sjön Udden är så utsökt vackert. Ta en avkopplande bensträckare och beskåda den ovanliga tegelrödsfärgad murstensdekoren från 1770-talet.
OrtSunne
Rottneros park Sunne...
Rottneros park är en magnifik blomster- och skulpturpark. På 20-talet brann herrgården som var förebild till Ekeby i Gösta Berlings saga ned. Därefter skapades parken med inspriation från resor i Europa.
OrtSunne
Gamla Bruket Munkfors...
Munkfors är en ort som fortfarande lever av järnhantering. Dock är denna del av bruket museal. Järnbruk har varit på platen sedan 1670. Intill bruket ligger Klarälvens högsta naturliga vattenfall.
OrtMunkfors
Motjärnshyttan
OrtArray
Rackstadmuseet med Oppstuhage...
Här samlades en konstärskoloni kring sekelskiftet där Oppstuhage var en skulptörs bostad och ateljé men som idag är ett museum. Här visas målningar och konsthantverk av yppersta klass.
OrtArvika