Sahlströmsgården...


De tre syskonen Sahlström som växte upp här blev stora inom varsin konst- och hantverksdisciplin. Sömnad, möbelsnickeri och tavelmåleri förevisas. Intill själva gården finns boende med restaurang och fika.

  • Till start: 297,1 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Torsby 
  • Avgift: Nej 


Sahlströmsgården

Sahlströmsgården i Torsby speglar tre konstnärsöden från Utterbyn. Konstnärssyskonen Anna, Bror och Ida Sahlström.

Tre konstnärsöden från Utterbyn, Anna, Bror och Ida Sahlström. Hit tog sig även deras konstnärsvänner Ivan Aguéli, Carl Wilhelmsson, Siri Derkert, Einar Nerman, Karl Nordström med flera.

På en visning i gården kan man uppleva Idas fantastiska gardiner och textilier, Brors träskulpturer och Annas målerier och träsnitt.

Här finns även restaurang, hotell och butik med konsthantverk.

Länkar

Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Tossebergsklätten utsikt och lunchkafé...
En mäktig utsikt över Frykensjöarna väntar uppe på toppen men som om inte det vore nog finns ett utsiktstorn här uppe. I bottenvåningen fika med hembakt eller lunch. Rastbord för medhavt.
OrtSunne
Gräsmarks kyrka.
En mycket populär bröllopskyrka främst för att läget vid sjön Udden är så utsökt vackert. Ta en avkopplande bensträckare och beskåda den ovanliga tegelrödsfärgad murstensdekoren från 1770-talet.
OrtSunne
Sundsbergs gård...
Gården från mitten av 1700-talet förekommer i Gösta Berlings saga under namnet Björne gård. Här finns konsthall, kafé och ett museum som visar tre seklers boende. Även Skogs- och tandläkarmuseum samt en textilkammare.
OrtSunne
Mårbacka minnesgård...
Även kallat Selma Lagerlöfs Mårbacka och är en storbondgård i Sunne kommun. Välj att vandra runt omgivningen och ett museum i en lada eller betala fullt som inkluderar visning av gården.
OrtSunne
Gamla Bruket Munkfors och Munkforsen
Munkfors är en ort som fortfarande lever av järnhantering. Dock är denna del av bruket museal. Järnbruk har varit på platen sedan 1670. Intill bruket ligger Klarälvens högsta naturliga vattenfall Munkforsen.
OrtMunkfors