Uppgrenna naturhus


En rogivand oas med vidudnerlig utsikt över Vättern. Entréavgift.

  • Till start: 249,9 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Småland 
  • Avgift: Ja 


Uppgrenna naturhus

Uppgrenna Naturhus är resultatet av en dröm. En dröm om att skapa en plats och ett hus som samarbetar med naturen.

I Uppgrenna Naturhus samarbetar flöden av sol,vind,regn,jord och växter enligt naturens principer. Här blir du också påmind om att naturen är bland det viktigaste vi har. Och det vackraste.

Innanför entrédörren till Uppgrenna Naturhus välkomnas besökaren av en medelhavsträdgård i miniatyr med vin, aprikos, melon, tomat, persika mm. Där finns också en terrass för att t.ex. avnjuta en kopp kaffe eller te eller kanske bara för att njuta av den enastående utsikten över sjön Vättern. Detta är ett kallväxthus med ett klimat liknande norra Italien.

När du slår dig ner i medelhavet och blickar ut över fälten och Vättern kan du nästan känna hur lugnet sänker sig. Gott ekologiskt fika kan avnjutas på terrassen, i medelhavet, balkongen eller ute i trädgården! Vätterutsikten är magisk oavsett var du väljer att slå dig ner!

Vill du veta mer om det unika huset kan du boka en guidning. Bodil, som ligger bakom Uppgrenna Naturhus berättar om resan och visionen samt visar runt i hela huset.

Läs mera
Laddar..
Stor karta
  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Brahehus
Slottsruin med enastående utsikt och fri entré. Brahehus byggdes av greve Per Brahe d.y. på 1600-talet. Slottet var tänkt som änkesäte åt hans hustru men hon avled innan och Brahehus blev istället "turistanläggning". 1708 brann det ner och varit ruin sen dess. 
OrtJönköping
Kleven kafé och utsiktsplats
En makalös utsikt över Vättern som kan avnjutas med en fika. Vandringsleder utgår här. Har man tur får man se hang gliders kasta sig ut.
OrtGränna
Grännabergets fruluftsmuseum...
Strax ovanför Gränna, på bergskanten, med en vidunderlig utsikt över staden, ligger Grännabergets Friluftsmuseum, anlagd 1912. Stugorna och ett kafé är öppna sommartid.
OrtGränna
Röttle by
Söder om Gränna ligger Röttle by. En sommaridyll och kulturskyddad by med gamla kvarnar, vattenfall och småbåtshamn.
OrtGränna
Visingsö norra
En tur på norra Visingsö som passerar Visingsborg, ett kyrktorn man kan bestiga, märkliga Tempelgården och ett härligt strandbad mm.
OrtVisingsö
Gripenbergs slott...
Slottet får man betrakta på håll men det är vackert så. Det är ett magnifikt träslott uppfört av Carl Gustav Wrangel (Skokloster och Wrangelska palatset) och arkitekt troligen Nicodemus Tessin d.ä.
OrtTranås