Stavsnäs by - pittoresk promenad


Stavsnäs är mer än en hamn. En tur förbi vikar och uddar med vacker utsikt, mysiga små hus och vacker natur. Ett hembageri att fika på är inte i vägen.

  • Till start: 35,7 Km 
  • Stopp:
  • Ort: Värmdö 
  • Avgift: Nej 


Stavsnäs by - pittoresk promenad
Stor karta
Sevärdhet 1 av 5

Stavsnäs hembageri

Ett jättemysigt bageri och kafé som även är en restaurang med fullständiga rättigheter. Stavnäslimpan är en limpa av klass som blir ett minne till frukosten dan därpå.

Sommartid är det trädgården som gäller och stora parassoll skyddar mot eventuella skurar. Fast nu är det ju solsäkrare ju längre ut i skärgården man kommer. Bara det.

Allévägen 36,  Stavsnäs
08-571 504 60

Länkar

Näset

Härifrån ser man Djuröbron och Djurö kyrka. En rogivande plats som är populär bland fritidsfiskare.

Östersjövikens badplats

Ett trevligt bad med sandstrand i skyddat läge. En brygga finns för den som vill hoppa. Alldeles inåt land finns lite äldre vacker skärgådsbebyggelse.

Stavsnäs vinterhamn

Från Stavnäs vinterhamn går snabba förbindelser till tex Nämdö och Stavsnäs. Att resa härifrån är både snabbare och billigare än att börja från stan. Här finns pizzeria, kafé och korvkiosk.

Gammelbofladen

Här kan vi prata om skyddat läge i denna trygga småbåtshamn med fina små hus runtom. Passerar man här gående längs stranden känns det som att man går på någons tomt. Det kanske man gör också men det är ju ofta servitut lite här och var i skärgården där man har rätt att passera över andras ägor.

  • Tripp och resa dit
  • Tripp inzoomad
Laddar...


Stavsnäs
Ett utmärkt resmål för att lämna inlandet och nå den solsäkra skärgården. Väntar du på färjan rekommenderas Stavsnäs hembageri eller den skyltade promenaden.
OrtStavsnäs
Stavsnäs-Nynäshamn
Text kommer om Stavsnäs- Nynäshamn
OrtVärmdö
Djurönäset och Djurhamn
Här är det flera stopp som nås med en eller två parkeringar. Sen kan man promenera om man är försiktig och missa inte utsikten på Djuröbron. Motorverkstan och Sjöboden är sommaröppna men Djurönäset är ofta öppet.
OrtVärmdö
Motorverkstan
I vackra Djurhamn ligger denna sommaröppna krog. Ett genomsyrande tema är skärgårdskänslan i rätterna, inredningen, omgivningen och vågskvalpet runt knuten.
OrtDjurö
Bullandö krog
Belägen längst ut på Värmdö på gränsen till ytterskärgården med stor uteservering vid båthamnen. Klassiker som nystekt strömming och lenrimmad lax toppar.
OrtBullandö
Bullandö Glassfabrik och Espressobar
Bullandö glassfabrik och espressobar ligger bredvid en rad med butiker i Bullandös enorma båthamn. Glassen kan man inta på gående fot runt i den marina miljön eller på plats. Enligt Björn Ulvaeus är det Europas bästa glass. Kan det vara så?
OrtVärmdö