Stockholm topp 20

De 10 bästa sevärdheterna och besöksmålen samt de 10 bästa rundturerna i Stockholms län.

20 st
Sök nära
Sergels Torg 2, Stockholm Ändra
Uppdatera
Ort eller adress x

Ange startplats för sökningar och vägbeskrivninger

Stadshuset och Norr Mälarstrand.
PROMENAD -  Längs Norr Mälarstrand vid Riddarfjärden går en av de populäraste innerstadspromenaderna. Stadshuset, husbåtar, kaféer och rastplatser passeras. Fina platser i Stockholm. Fina ställen i Stockholm. Promenadstråk i Stockholm. 
OrtKungsholmen
Gamla stan längs vattnet
PROMENAD - Gamla stan förknippas mycket med trånga gator och än trängre gränder. Här ser du stadsdelen längs vattnet och flera andra scenerier sedda från holmen. Promenadstråk i Stockholm. Fina platser i Stockholm. Fina ställen i Stockholm.
OrtGamla stan
Söders höjder - Monteliusvägen och Skinnarviksberget
PROMENAD - En härlig promenad längs söders höjder som passerar två av innerstadens bästa utsiktsplatser, Monteliusvägen och Skinnarviksberget . På Skinnarviksberget får du ta med sittdynor men på Monteliusvägen finns rejäla bänkar att vila sig på. Fina platser i...
OrtSödermalm
Djurgårdsbrunnsvikens soliga norra sida.
PROMENAD - Promenera denna sköna strand bland det vackra folket förbi museernas vackra byggnader med lite smakprov på föremål utanför. Promenadstråk i Stockholm. Fina platser i Stockholm. Fina ställen i Stockholm.
OrtDjurgården
Hagaparken längs Brunnsviken.
PROMENAD - En mycket vacker promenad i historisk miljö. Från Gustav III:s favoritmatställe till Drottning Kristinas midsommarhus. Flera fik och picknickplatser. Fina platser i Stockholm. Fina ställen i Stockholm.
OrtSolna
Millesgården
Konstnärsparet Carl och Olga Milles lät uppföra gården i början av 1900-talet. Idag är det ett museum som visar upp deras konst. I Millesgårdens konsthall visas samtida konst. Utöver konsthallen finns här en park med skulpturer som är det Millesgården är mest känt för.
OrtLidingö
Alvik till Äppelviken
Med start vid tunnelbanan i Alvik följer en av de populäraste strandpromenaderna. Plana träspångar blandas med kuperade grusvägar och någon bergsstig.
OrtBromma
Ulriksdals slott.
Ulriksdals slott är ett av de kungliga slotten. Vid ett besök rekommenderas slottsparken, Orangeriet med svenska skulpturer samt fika på slottscaféet.
OrtSolna
Skärgårdsslingan motsols
En klassisk rundtur som inkluderar två vägfärjor. En perfekt heldagstur med mycket att se och göra på vägen. Nyckelviken, Gustavsberg, Siggesta gård, Vaxholm och Bogesunds slott.
OrtVärmdö
Drottningholms slottspromenad.
Ett av Unescos världsarv och ett slott man bara måste besöka. Äta och fika vid slottet eller Kina slott intill rekommenderas. Sommartid picknick såklart.
OrtEkerö
Saltsjöbaden - guide.
Vi har valt ut de vackraste och mest kända byggnaderna i Saltsjöbaden. Beskåda från håll eller gå ända fram allt efter tid och lust. Natursköna vyer för picknick samt flera fik och krogar.
OrtSaltsjöbaden
Tyresö slott och Brevikshalvön.
Brevikshalvön löper längs Breviken med bland annat Saltsjöbaden på andra sidan. Åk på snirkliga vägar högt ovanför havsnivån, för här är skärgården höglänt med mäktiga klippor. Längs turen finns bad, rastplatser och en utsiktsplats i världsklass.
OrtTyresö
Runriket
Runriket drivs i samarbete mellan Täby och Vallentuna kommuner samt Stockholms läns museum. Det finns bra informationsskyltar runt hela slingan och flera bra rastplatser. Här besöker man nio platser runt Vallentunasjön vilka tillsammans bildar Runriket Täby-Vallentuna. Färden...
OrtTäby
Tyresta nationalpark och naturreservat.
Utanför fjällvärlden är Tyresta en av de största orörda skogarna i Sverige. Flera leder med olika svårighet kan varvas med Tyresta by och ett naturrum.
OrtTyresta
Björkviks riviera
Sandstranden på Gålö sägs vara är längre än nån av stränderna här men här finns det flera. En sensommardag med pålandsvind når temperaturerna högt. Här finns bad för alla smaker. 
OrtIngarö
Rosersbergs slott och slottspark
En genuin kunglig miljö från tiden runt sekelskiftet 1800. De sista 140 åren sparsamt använt så det har en av Europas bäst bevarade empireinredningar.
OrtRosersberg
Gamla Uppsalavägen till Sigtuna och Uppsala.
En mycket vacker bilväg med en hel del att se. Mellan städerna går turen förbi Krusebergs gård för lunch eller middag. Både Sigtuna och Uppsala är städer som spelat en stor roll i Sveriges historia. Sigtuna var Sveriges viktigaste stad tills man beslöt att befästa inloppet...
OrtSigtuna
Sigtuna stadspromenad
Inte bara Sveriges äldsta stad utan en pittoresk idyll som är väl värd ett besök. Den som aldrig besökt Sigtuna har verkligen något att se fram emot.
OrtSigtuna
Roslagen - längs kusten
Har du åkt den här turen, då kan du säga att du varit i Roslagen. Du får se ett gammalt järnbruk som försåg karoliner med värjor, ett gammalt Vasaslott, Astrid Lindgrens Furusund och pittoreska Norrtälje, "Skärgårdens huvudstad".
OrtNorrtälje
Nynäshamn till Torö
En av Stockholmstraktens vackraste bilturer och mycket populär bland MC-förare. Från vackra Nynäshamn ringlar man längs Sjövägen och vidare till Torö, ett av länets vackraste platser.
OrtNynäshamn




Ämnen

20 st

Stockholm topp 20

De 10 bästa sevärdheterna och besöksmålen samt de 10 bästa rundturerna i Stockholms län.
39 st

Naturupplevelser i Stockholm

Naturupplevelser i Stockholm som inte är parker eller har bebyggelse intill. För övriga naturpromenader, se Promenader / Vandra i naturen eller Samtliga skärgårdsöar.
120 st

Kulturupplevelser i Stockholm

Utflyktsmål för dig som vill uppleva den rika kulturen i Stockholms län. Vackra platser, skön arkitektur, historiens vingslag och lev in hur livet var förr. Slott, herrgårdar, vacker bebyggelse i stad och på landet, bruksorter, friluftsmuseer och fornminnen.